Homme juhtub minuga midagi väga häirivat. Kuigi oma peas ei ole ma päevagi vanem kui 32, saan ma homme 48-aastaseks. See ei tähenda muidugi seda, et ma oleks nüüd ülivana, aga 48 on siiski valusalt lähedal numbrile 50 ja näitab ka seda, kui suur on lõhe selle vahel, kui vanana ma ise ennast tunnen ja kui vanana mind näevad teised.

Oma peas olen ma ikka veel kena noor naine, kes õiges valguses ja õige nurga alt vaadatuna mõjub meestele väga atraktiivselt. Aga kui ma vaatan peeglisse, olen ma sellest eksiarvamusest kohe vabastatud. Isegi kui ma teen oma spetsiaalset peeglisse vaatamise nägu — tõstan kulme kõrgemale ja sätin lõua nii, et lõualott ei paistaks —,  vaatab mulle vastu keegi, kelles pole enam teragi seksikiisut. Peeglist vaatab vastu vaid üks ilmetu keskealine raamatukogutädi.

Meil kõigil on sisemine vanus — see vanus, mis me tunneme end olevat. See on tavaliselt see iga, kui tundsid end kõige ilusama ja õnnelikumana. Mina ei ole end kunagi tundnud paremini ega näinud parem välja kui siis, kui olin 32 aastat vana. Ma olin just kohtunud oma tulevase abikaasaga, olime armunud ja õnnelikud. Me reisisime mööda maailma ringi, olime öösiti üleval ja planeerisime oma ühist tulevikku. Sellest ajast siiani on mu elus olnud muidugi palju fantastilisi hetki, aga ma tean, et ma ei näe enam kunagi nii hea välja, kui ma nägin siis.

Pole ei lihtne ega ka meeldiv vaadata reaalsusele silma. Ma arvan, et see on põhjus, miks paljud teatud vanuses naised hakkavad endast tükk maad nooremate meestega suhteid looma ja teevad end naeruväärseks.

Sellise käitumise maailmameister on Madonna, kellest oli Daily Mailis lugu, kuidas ta Coachella muusikafestivalil ootamatult noort Kanada räpparit Drake’i seksuaalselt ründas — seda pole võimalik leebemalt kirjeldada. Ilmselgelt ootas Madonna, et noormees ta suudlusele samasuguse klirglikkusega vastaks. Selle asemel oli Drake õudusest haaratud, nagu oleks ta oma ema talle keele kurku surunud. Arvestades, et Madonna on 56 ja Drake 28, oleks see vanusevahe järgi vabalt võimalik. Mina arvan, et oma peas on Madonna ikka veel see sileda näoga tüdruk, kes 30 aastat tagasi loo “Like a Virgin” videoga kõikide meeste pead segi ajas.

Kuigi see on üsna piinlik, mida Madonna Drake’iga tegi, mõistan ma teda ja tunnen kaasa. Me kõik sooviksime minna tagasi aega, kui me olime oma tippvormis. Mida ilusam sa kunagi olid, seda raskem on sellel minna lasta. See on õudne tunne, kui sind märkavad ainult sinu lähedased, aga mehed tänaval vaatavad sinust mööda või läbi. Sind ei ole olemas.

Muidugi ei kannata ainult naised selle käes, et nad ühest hetkest enam märkamistki väärt pole. Mehed on kindlasti samuti selle pärast õnnetud, aga meeste üle ei mõisteta nende välimuse pärast nii avalikult kohut.

Nii et ma mõistan naisi, kes lähevad iluoperatsioonile. Vananemine ei ole lihtne.

Allikas: Daily Mail