Ameerika Moekunstnike Liidu sponsoreeritav premeerimistseremoonia toimus Lincolni keskuses.

“Ma tunnen suurt kirge oma töö vastu ning iga aastaga läheb see kirg järjest suuremaks,” ütles de la Renta, kelle elegantsed riided on aastaid kaunistanud maailma kõige ilusamaid naisi.

Valentino sai preemia eluaegsete teenete eest, selle auhinna kättejagamist segasid karusnahkade kasutamise vastu protestivad loomakaitsjad.
Tülitekitajad eskorditi saalist välja ja etendus läks edasi.

Tseremoonial viibisid moemaailma kuulsaimad nimed, sealhulgas tippmodellid Gisele Bündchen, Jerry Hall ja Elizabeth Hurley ning näitlejannad Ellen Barkin ja Ashley Judd.

Peoperenaine oli koomik Sandra Bernhard.

Rahvusvaheline moepreemia läks Jean Paul Gaultier´le ja aksessuaaride preemia Richard Lambertsonile ja John Truex´le, kelle L-T sümbol kaunistab maailma hetkel kuumimaid kotte.

Uute talentide Perry Ellise preemia naisteriiete eest läks hispaanlasele Miguel Adroverile, kes tekitas furoori sellega, et töötas ümber Burberry vihmamantlid ja New York Yankee logod ja kujundas nende baasil oma ainulaadsed tooted.

Perry Ellise preemia meestemoe eest läks Ühendriikide moeloojale John Varvatosele, kelle täht lõi särama möödunud aastal Ralph Laureni ja Calvin Kleini juures vastutavatel kohtadel töötades.

Perry Ellise aksessuaaride preemia sai Dean Harris.

Liz Claiborne sai keskkonnaalase töö eest humanitaartöö preemia, teatas Reuters.

VOGUE võrguversioon pakub võimalust süüvida toimunusse nii sõnas kui pildis.Piisab vaid klikata!