Kuna ma ise olen naine, on ilmselt parim eeskujuks võtta oma ema. Ema on mul küll varalahkunud, kuid oma olekult ja olemuselt oli ta tõeline naine.

Tõeline naine suudab palju. Tal ei ole vaja kõrvale meest või muud (sõprus)tuge, tõeline naine saab ka vajadusel iseseisvalt hakkama. Kuigi tõeline naine saab vabalt erinevatel juhtudel ise hakkama, siis ei peaks naine olema uhke ja raskes olukorras küsib abi (abi endale, oma laste toetuseks vm).

Tõeline naine on meelekindel ja teab, kuidas üks otsus mõjutab tema või laste elu ja tulevikku. Seega on tõeline naine süstematiseeriv ja kalkuleeriv. Kui naisi peetakse üldjuhul emotsionaalseteks, siis tõeline naine lubab küll endale ehk õrnemaid hetki, kuid kriisisituatsioonis säilitab kaine mõistuse.

Tõelise naise prioriteetideks on kodu, pere ja sugulased. See ei tähenda, et naine kel ei ole perekonda või ei soovi lapsi, oleks vähem naine, lihtsalt väga naiselik on kui naisel on soov saada last või omab järeltulijaid. Olles ka ise ema, tean, et naise elu muutub peale lapse saamist, prioriteedid lähevad selgemaks ja siht tulevikku otsustuskindlamaks. Tõeline naine areneb: neiueast kasvab välja ema ja pere eest hoolitseja, justkui röövikust tuleb kaunis liblikas.

Tõeline naine omab töökohta ja tegeleb võimalusel mõne hobiga. Tõeline naine ei istu päev läbi arvutis mõeldes, et igav on. Ta leiab endale tegevuse (töö või hobi (sh sport) või õppimine) ning püüab end vastaval alal arendada.

Tõeline naine kannab enda eest hoolt. Välimuses peab oluliseks korrektsust, puhtust ja hoolitsetust (riietus, hügieen, juuksed-kulmud-nahk-küüned).

Iseloomult on tõeline naine… naiselik :) Ta on naeratav, soe, kaastundlik, mitte pealetükkiv vestluses partneriga, empaatiline ja lahke. See ei tähenda, et tõeline naine ei võiks olla võimukas. Tõeline naine näitab oma autoriteeti ja võimu seal kus vaja, pigem ametialaselt, küll aga mitte mingil juhul kurjasti koduses olustikus. Tõeline naine kasutab peres tarkusi selle asemel, et emotsionaalselt terrorit edasi anda.

Tõeline naine on optimistlik ja erudeeritud. Ta teab, mis on tõeline elu (oskab planeerida eelarvet, väljaminekuid), teab millised on raskused. Isegi, kui lõviosa või kogu sissetuleku toob mees koju, ei kasuta ta seda ressurssi kergekäeliselt, vaid arvestades pere vajadusi. Tõeline naine on arvestav. Enesekesksus ei ole naiselik. Alati arvestab inimestega, kellega ta koos elab.

Kui naine elab üksi, tal ei ole partnerit, siis on tõelise naise eesmärgiks edukas hakkamasamine iseenda majandamisega. Kui naine jääb töötuks ja ei suuda ennast iseseisvalt majandada, siis ka tõeline naine küsib abi (nt sots.ametist, töötukasast, naiste varjupaigast) ning vajadusel kasutab tööpraktikat, koolitusi enesetäiendamiseks.

Tõeline naine ei põe või häbene kehakaalu, juuste- või küünte pikkust, ripsmekaare ulatust — tõeline naine enesekindel. Ta ei kurda ega hala lõputult oma “miinuseid”, mis on tegelikult lihtsalt üks teine mõõt võrreldes teistega, tõeline naine teab, et isiksus on oluline, mitte niivõrd väline pool. Kui naine on hoolitsetud, on ta naiselik ja sellest piisab. Loomulikult ei ole väiksed “lisad” nagu meik või küünelakk halb, küll aga ta ei pööra meeletut tähelepanu nende tuunimisele.

Tõeline naine on kaaslasega õrn, hoolitsev, aga samas ka suunav ning aitav või abistav. Tõeline naine… lubab mehel olla tõeline mees.