Niisiis tuleks nahale talvisel ajal rohkem tähelepanu pöörata, siis suudame ka pakast trotsida ning toas istumise asemel julgelt värskes ja karges õhus viibida.

Külm välisõhk ja kuiv kütteõhk kuivatavad nahka ning naha loomulik rasutootmine väheneb. Tulemuseks on kestendus, kriimustused, marraskil nahk ning ka kõõm. Ka seenhaigused armastavad talve poolt piinatud nahka omalt poolt vallutada.

Talvel peaks kindlasti kasutama mõnd suure rasvasisaldusega kreemi, et kaitsta nahk välismõjutuste eest ning toetada rasu tootmist. Lihtsalt niisutavast kreemist külma ilmaga enam ei piisa, kindlasti ei sobi ka alkoholi sisaldavad näopuhastusvahendid, mis naha sõna otseses mõttes paberiks kuivatavad. Vali naha puhastamiseks natuke pehmemad vahendid.

Talvel on igati mõistlikum rohkem dušši all käia, kuigi kuum vann sageli väga meelitavana tundub. Vanniskäimisest muidugi päris loobuma ei pea, aga ei tasu unustada, et pikemaajaline soojas vees mõnulemine naha väga kuivaks muudab. Pärast veeprotseduure tuleks terve keha rasvasema kehakreemiga sisse määrida, et nahal mingisugune kaitsekiht säiliks. Käterätiga kuivatamisel on mõttekas keha kuivaks tupsutada, mitte hõõruda, et talviselt õrna nahka mitte liigselt ärritada.

Väga tihti kipub meil talvel probleem olema huultega. Siin tekiks justkui nõiaring: kui huuled kuivaks ning karedaks muutuvad, niisutame me neid automaatselt keelega, külma õhu käes süljega kokku saades muutuvad huuled aga veelgi kuivemaks ja valusamaks. Sealt edasi ei ole palju vaja, et huuled päris katki lähevad ning pisut veritsemagi hakkavad. Niisiis peaks talvel alati taskus olema üks korralik ja suure rasvasisaldusega hügieeniline huulepulk, nii tavalistel lühikestel õueskäikudel kui pikematel suusaretkedel ning kindlasti on see vajalik kõigile, nii meestele kui naistele.

Samamoodi kohustuslik on külmal ajal üks hea ja kindel kätekreem. Kindad kaitsevad küll käsi külma eest, kuid sagedane kätepesu ärritab käenahka päris palju. Punetav ja kare nahk, punased sõrmenukid ning nahale tekkivad pisikriimud ja –lõhed on vägagi ebameeldivateks nähtusteks. Kui muud vahendid kõik juba ära on proovitud, võib katsetada ka ühe päris vana retseptiga porganditest. Riivi porgandid hästi peeneks, sega juurde oliiviõli, et segu saaks ühtlane ning määri segu maskina käte peale. Lase mõnda aega mõjuda ning beebipehme nahk peaks olema garanteeritud.