1. Täispiim

Täispiimas sisalduvad rasvad on rahustava toimega ning lisaks leidub täispiimas ohtralt aminohappeid, proteiine, A- ning D-vitamiini ja piimhappeid, mis aitavad paistetust leevendada. Kasta puhas rätik külma piima sisse ning hoia silmadel 15 minutit.

2. Värske kurk

Külmad värske kurgi viilud on klassika! Kurk sisaldab ohtralt flavonoide ja antioksüdante, mis leevendavad paistetud, punetust ja ärritust. Samuti on neil jahutav efekt. Nipp on lihtne — lõika külmast kurgist kaks viilu, pane silmadele ja puhka 15-30 minutit. Teine variant — püreesta kurk, pigista mahl rätikule ning hoia rätikut 15-30 minutit silmadel. Ei vea kunagi alt!

3. Munavalge

Klopi munavalged kõvaks vahuks, määri sõrmedega silmade ümber ning lase 10-15 minutit kuivada. Seejärel loputa leige veega.

4. Toores kartul

Kartulis sisalduvad ained ajavad silmade ümbrusest vee välja, leevendavad paistetust ja teevad sel viisil su silmad jälle säravaks ja kauniks. Lihtne viis: pane kartuliviilud silmadele ja anna neile 10 minutit aega toimimiseks. Natuke rohkem nikerdamist nõudev viis: riivi kartul (eelnevalt pestud ja kooritud muidugi), pane mass pehmesse õhukesse rätikusse ja aseta 10-15 minutiks silmadele.

5. Teepakid

Silmaalustest kottidest vabanemiseks sobib nii roheline kui must tee. Lase teepakid kuumast veest läbi, jahuta toatemperatuurini ja aseta 15-30 minutiks silmadele. Loputa jäägid leige veega maha. Kui tahad silmaümbruse nahka pingutada, korda protseduuri kaks korda nädalas.

6. Lusikad

Pane kaks lusikat ööseks külmkappi ja aseta hommikul silmadele. Kui kardad, et see on liiga külm, mässi lusikate ümber tükk kätepaberit.

7. Külm vesi

Kõige lihtsam ja käepärasem viis oma välimust parandada on nägu külmas vees loputada või külmas vees niisutatud rätikuga silmi tupsutada. Külma vee kompress toimib ka.

Milliseid nippe sa veel tead?

Allikas: Womanitely