20-aastasena oli tal juba kodulinnas Nottinghamis oma boutique. 1970. aastal avas Paul oma poe. See oli väga väike ning oli lahti ainult reedel ja laupäeval. Selline graafik jättis Smithil ülejäänud nädala vabaks, et teenida raha firma ülalpidamiseks.

Kauplus asus väljaspool Londonit ja oli ainus, kus müüdi Kenzo ja Margaret Howelli loomingut. Ta pani müüki ka esimesed ise kavandatud rõivad - särgid, püksid, jakid - kuigi veel mitte Paul Smithi kaubamärgi all.

Õhtuti käis Paul kohalikus polütehnikumis õppimas ning Kuningliku Kunstikolledzhi lõpetanud sõbranna, praeguse abikaasa Pauline Denyeri abiga lõi ta oma loomingut juurde. 1974. aastaks oli väike kõrvaltänaval asunud ühe ruumiga kauplus laienenud peatänavale ning oli nüüd avatud kõigil nädalapäevadel.

1976. aastal töötas Paul Itaalia särgitootja ning Rahvusvahelise Villasekretariaadi konsultandina. Umbes sellel ajal otsustas ta õnne proovida ning tõi Pariisis välja esimese kollektsiooni Paul Smithi kaubamärgi all.

Praegu on Paul Smithil kaheksa poodi Londonis, üks Manchesteris, üks New Yorgis, üks Pariisis, viis Hongkongis, kaks Singapuris, neli Taivanis, üks Manillas, kõige esimene pood Nottinghamis ja sadakond Jaapanis.

Paul Smith Limited on senini sõltumatu firma, mille aastakäive on 171 miljonit naela. Ja Paul Smith mängib siiani oma firmas olulist rolli. Ta on nii juhatuse esimees kui moelooja, mis teeb temast moemaailmas ainulaadse figuuri. Ta kontrollib kõiki üksikasju, nõustab ja juhendab iga osakonda ja just seetõttu on Paul Smithi moemaja loomingus senini tunda kunstnikukätt, mis on teiste moemajade loomingus kaduma hakanud.

1991. aastal sai Paul Smith Nottinghami Polütehnikumi aukraadi ja Suurbritannia moetööstuse preemia, mida on omistatud vaid sajakonnale inimesele.

1994. aasta jaanuaris sai ta Briti impeeriumi ordeni teenete eest moetööstuses ja 1995. aastal kuninganna ekspordipreemia.

1995.aastal pani Victoria & Alberti muuseum välja näituse Paul Smithi loomingust pealkirja all "Observation" ( "Vaatlus" ). Sissepääsupiletita näitusel olid väljas fotograafilise mustriga kangastest tehtud riided.

1995.-1996. aastal oli Londoni moemuuseumis väljas kunstniku 25 loominguaasta ülevaatenäitus "Paul Smith True Brit". Samal aastal avaldas Conde Nast Italia samanimelise raamatu, mille autor oli Dylan Jones ja toimetaja Franca Sozzani ja mis sisaldas palju fotosid ja tsitaate Paul Smithilt.

1996 septembris rändas "True Brit" Glasgowsse Rahvusvahelise Moefestivali raames ning 1997. aasta mais Pauli kodulinna Nottinghami.
1997.aastal kutsuti Paul vastasutatud kultuuriministeeriumi loomingulisse töögruppi.

2000 novembris löödi suurmeister rüütliks ning ta abiellus oma elukaaslase Pauline Denyeriga.

Paul Smithi kollektsioone saad näha siit.
Paul Smithi kodulehekülg.