Selleks, et peanaha niiskustasakaal oleks normis ja see ei kestendaks, tuleb sealse paksu juuksekihi alla peidetud naha eest hoolitseda. Selle asemel, et sellele juuksurisalongides kümneid eurosid kulutada, tasub mõned vajalikud tooted endale koju muretseda ja oma peanaha eest kodus hoolt kanda.

"Selleks, et juuksed oleksid terved, on kohustuslik hoida juuksenääpsud puhtad ja hooldatud, mis tähendab, et neid ei tohiks katta rasu ja tootejäänused või nende kasvamist ei takistaks surnud naharakud, kõõm või põletik," selgitab juuksestilist Bridgette Hill.

Seetõttu soovitabki Hill vähemalt iga kuu, aga veel parem, kui iga kahe nädala tagant, oma peanaha eest ekstra hoolitseda. "Kui sul on peanahal ekseem või psoriaas, peaksid minema nahaarsti juurde," lisab dermotoloog dr Michele Green, selgitades, et erilise nahakonditsiooniga inimesed ei tohiks nahka mõtlematult veel rohkem ärritada.

Kuid tõsised nahaprobleemid kõrvale jättes vajab su peanahk ekstra hoolitsust ning selleks tasuks toimida järgnevalt:

1. samm: valmista peanahk hoolitsuseks ette

Alusta sobiva maski, õli või koorijaga, mis sobitub sinu peanaha praeguste vajadustega. Kas see sügeleb kogu aeg? Sel juhul võib sul olla probleeme kõõmaga või peanahk on lihtsalt kuiv. Kui su peanahk on pidevalt rasune, vali toode, mis aitab rasu tootmist vähendada. Eriti hea oleks, kui need tooted sisaldaksid piparmünti, teepuuõli või tsitruseliste baasil valmistatud õlisid, mis stimuleerivad peanahka ja sealselt vereringet ning aitavad eemaldada seda katvaid juuksekasvu pärssivaid faktoreid.

Kui kasutad juuksemaski või -õlisid, võimaldab nende ööläbi peas hoidmine neil ekstra hästi toimida.

ALTERNA Caviar Replenishing Moisture Masque, 54.5€

2. samm: masseeri peanahka

Kui oled maski või mõne muu hooldava toote peanahale kandnud, võta aega ka massaažiks. "Alusta masseerimist kuklalt, kasutades mõlemat kätt ja liikudes sõrmedega alt üles," selgitab Hill. "Seejärel alusta kõrvade juurest kuni pealaeni, mõlemalt poolt."

Peanaha masseerimisele peaks kuluma 3-5 minutit, et õlid jõuaksid piisavalt sügavale nahakihtidesse ja pehmendaksid naharakke, kooriksid ja mustuse eemaldaksid ning aitaksid kaasa vereringlusele ja juuksekasvule.

3. samm: loputa ja hakka šampoonitama

Kui oled peanahka juba piisavalt kaua masseerinud, mine duši alla ja loputa juuksed puhtaks. Seejärel kasuta sügavpuhastavat või niisutavat šampooni, olenevalt su peanaha vajadustest.

Hilli sõnul toimib šampoon kõige paremini, kui kannad seda otse peanahale ja mitte juustesse. Lisaks tasub vältida juuste pesemist mitte tihemini kui 2-3 korda nädalas.

LUSH New Tahke šampoon, 9.9€

4. samm: kasuta palsamit

Järgmine samm on palsam ja seda ei tuleks kanda mitte ainult juukseotstele, vaid ka peanahale. "Kasuta sügavalt hooldavat maski, mis sisaldab koostisaineid nagu hüaluroonhape või glütseriin," soovitab dr Green. "Need koostisosad mõjuvad nahale fantastiliselt, sest need aitavad hoida peanaha niisutatuna."

Hoia palsamit 2-3 minutit peas, kuni pesed keha, raseerid või teed mida iganes muud, mida sa duši all teed.

5. samm: aeg juukseseerumiks!

Lõpeta peanahahooldus veebaasil seerumi või kreemiga, mis aitab kaasa juuste tervena hoidmisele või võtab sihikule mõne muu peanaha mure, mis sind vaevab (ärritus, juuste väljalangemine või rasune peanahk).

RICH Pure Luxury Silk Oil Serum, 14.9€

Kui oled lõpetanud...

...proovi vältida juuste föönitamist või mõnda muud kuumtöötlemise vormi, sest kuumus kahjustab su peanahka ja nullib kogu raske töö, mis sa just peanaha ja juuste hooldamisele pühendasid.

Allikas: elite daily