Kui sa oma vannitoas ringi vaatad, näed seal tõenäoliselt igal pool plastikut, kuid aitame sul nüüd vahetada need tooted samm-sammult loodussõbralikumate vastu välja.

1. samm: eelista tükiseepe

Selle asemel, et iga natukese aja tagant endale uus pudelike dušigeeli või šampooni osta, eelista hoopis loodussõbralikke tahkeid seepe, šampoone, palsameid ja maske, mis pakitakse ostes paberisse ja mille jaoks saad soetada spetsiaalse karbikese, mida on võimalik korduvkasutada. Muide, lisaboonus on see, et saad selle muretult ka reisides käsipagasisse panna, sest tegemist pole vedelikuga.

2. samm: unusta plastikust raseerijad

Iga moodsa naise iluarsenalis on nüüd plastikust raseerija asemel hoopis üks korralik korduvkasutatav roostevabast terasest raseerija, mis näeb lisaks ka luksuslikum välja. Garanteerime sulle, et neid pole tegelikult ka keerulisem kasutada, kui sinu lemmikut roosast plastikust varianti.

3. samm: loodussõbralik suuhügieen!

Kas tead, et isegi tavaline hambaniit on valmistatud plastikust? Aga siidist hambaniit on sellele suurepärane alternatiiv. Muidugi on variant eelistada ka bambusest valmistatud hambaniiti. Ja ära kindlasti unusta ka oma plastikust hambaharja keskkonnasõbralikuma vastu välja vahetada.

4. samm: eelista biolagunevat materjali

Kui juba uut ilutoodet ostma suundud, vali mõni selline, mis on pakendatud klaasist või mõnest muust plastikuvabast materjalist valmistatud pakendisse.

5. samm: kui saad, siis täida pudelit ise

Paljudes looduspoodides on võimalik oma vana pakendit hoopis tootega täita ja nii ei kaasne iga sinu uue ostuga veel üks uus pakend.

Allikas: Glitter Guide