1. Võitleb armide vastu

Porgand sisaldab endas palju kaaliumit, mis on suureks abiks kõikvõimalike armide peitmisel ning nende vastu võitlemisel. Kuidas kasutada? Riivi kaks porgandit, lisa teelusikatäis piima, oliivõli ja mett. Kanna see nahale, lase mõjuda 15 minutit ning loputa seejärel veega.

2. Ilusa ja pehme naha heaks

Porganisleiduv A-vitamiin aitab kontrolli all hoida sinu naha pH-taset. Kui sa tunned, et su nahk on viimasel ajal veiderdama hakanud, siis võta appi porgandid! Kuidas kasutada? Sega pool klaasi porgandimahla lusikatäie mee, munarebu ja jahuga. Lase mõjuda 20 minutit, seejärel pühi ülejäägid kuuma rätikuga maha. Lõpuks tupsuta nägu jääkülma rätikuga.

3. Vähendab päikesepõletusest tekkinud ärritust

Sega kokku üks osa porgadimahla ning kaks osa roosivett. Hoia seda pihustiga pudelis ning niisuta seguga oma nahka terve päeva jooksul. Vaheta vedelikku iga paari päeva tagant.

4. Vananemise vastu!

Porgand sisaldab beta-karotiini, mis aitab aeglustada rakkude vananemist ning seeläbi ka vananemist. Porgand tõstab ka kollageenitaset nahas. Krõbista end nooreks!

5. Hoia akne endast eemal

Unusta igakuine kulukas detoks ja osta parem porgandeid. Porgandis leidub õlisid, mis toimivad loomuliku nahapuhastajana. Kuidas kasutada? Keeda üks porgand, püreesta see ning kanna ringjate liigutusgea näole. Lase mõjuda 20 minutit ning siis loputa nägu piimaga.

6. Nägemist, kõõm!

Ilma A-vitamiinita muutub su peanahk kuivaks, hakkab sügelema ning tekib kõõm. Mis on heaks A-vitamiini allikaks? Loomulikult porgand. Kuidas kasutada? Keeda porgandid ja püreesta need. Lisa jogurtit ning üks munarebu. Kanna pähe, lase tunnike mõjuda ning siis loputa.