Porgand aitab elustada väsinud naharakke, vähendab kortsude teket ning tasakaalustab rasust nahka. Samuti suudab see vitamiinirikas juurvili rabedat ja karedat nahka juba mõne kasutuskorra järel pehmendada ja taastada. Porgandi kasutamine aitab niisutada ja ravida naha kudesid ning toniseerida ja kaitsta nahka kahjuliku päikesekiirguse eest. Lisa porgand oma menüüsse, aga proovi ka neid iluretsepte! 

Kuiva ja kareda naha jaoks — purusta üks porgand blenderis hästi peeneks ja lisa sellele üks teelusikatäis oliiviõli. Sega hoolega. Pese nägu ja kanna saadud segu ringjate liigutustega nahale. Jäta 20 minutiks mõjuma ja pese külma veega maha. Korda seda hooldust vähemalt neljal päeval nädalas. Juba paari päeva järel märkad naha olukorra paranemist.

Jumet parandav hooldus — pigista paarist riivitud porgandist välja mahl ja sega purustatud kurgi ja ühe supilusikatäie hapukoorega. Kanna saadud mask 15-20 minutiks näole ja kaelale ning loputa maha. Selle maski regulaarne kasutamine teeb naha pehmeks ja toidab seda vajalikke toiteainetega, nii et nägu hakkab särama.

Noorendav mask — sega omavahel võrdsetes kogustes porgandimahl, sidrunimahl, nisujahu ja kohupiim. Hoia maski umbes tund aega näol ning loputa veega maha. Kasuta seda vananemisvastast maski kaks kuni kolm korda nädalas, et nahka pinguldada ja värskendada ning saavutada nooruslik jume.

Mask päikesest kahjustunud nahale — sega omavahel üks riivitud porgand, üks muna, suur supilusikatäis jogurtit ja üks supilusikatäis oliiviõli. Klopi segu kausis hästi kohevaks. Kanna mask näole ja kaelale ning lase 25 minutit mõjuda. Loputa sooja veega. Porgand aitab tuua välja naha loomuliku tooni ning selles leiduvad antioksüdandid parandavad päikesest kahjustunud ja vananenud nahka.

Ilusama meigi saavutamiseks — porgandist ja apelsinist pigistatud mahlasid omavahel segades saad hea värskendava vahendi, millega nägu enne meigi peale kandmist masseerida. See parandab vereringet nahas ja värskendab jumet, seega jääb ka meiki peale kandes tulemus kenam.