“Külmad alatoonid on selle talve trendiks,” lausus omanimelise salongi omanik ja juuksur Denis Kovalenko Wella International Studios korraldatud Art of Cool fotoprojekti pressiüritusel. “Värvimise ideid näpistame põhjamaisest Skandinaavia loodusest — jää, roosakas päikesetõus, hall graniit, härmatanud seeder — kõik see inspireeris selle talve värvipaletti.”

Ilusalongi Make Your ID omanik Igor Zaharov tunnistab, et jätkuvalt on trendikas maasikablond värvitoon, mis sobib neidudele, kes soovivad silma paista ega karda oma välimusega julgelt eksperimenteerida. “Selle tooni variatsioonides leidub roosat kvartsi ja mõlemad varjundid on ilusad ja küllaltki efektsed ning seda eriti lühikese soengu puhul. Imeilus alternatiiv tüütule blondile!” Igor soovitab vaadata ka plaatina hõbedase ja tuhkja varjundi poole ning ka karamelli kuldsete ja beežide toonide poole.

Kovalenko tunnistab, et kirkaid värvitoone valides tasub ennekõike meeles pidada, et need nõuavad rohkem tööd. “Kui olete kindlalt otsustanud, et soovite oma juuksevärvi provokatiivselt meeldejäävaks muuta, peate olema valmis selleks, et selline värv vajab regulaarset hooldust nii salongis kui ka kodus, kasutades spetsiaalseid vahendeid,” teab ta. “Samuti tuleb arvestada, et kirgas juuksevärv peaks sobima nii teie riietuse kui ka jumestusega.”

Kas värvida kodus või salongis?

Siin pole tegelikult küsimustki, loomulikult soovitavad mõlemad juuksurid justkui ühest suust, et juukseid värvides tuleks pöörduda professionaalide poole. “Juuksur suudab täpselt välja valida vajaliku tooni ning säilitada juuste terve välimuse,” tunnistab Kovalenko. “Kodus katsetamine lõppeb sageli halvasti, värvi jääb ebaühtlane ja juuksed rikutakse ära. Nii nagu ütlus ütleb — ma ei ole nii rikas, et osta odavat asja, siis püüdluses raha kokku hoida, võite kulutada veel rohkem, kui juuksur peab hiljem teie juukseid ravima ja juuksevärvi korrigeerima.”

Ka Zaharov tunnistab, et kuna täna on moes eelkõige külmad toonid, on nende loomiseks vaja eelnevat blondeerimist, mistõttu tasuks suunduda juuksurisalongi.

Soengut sättides võta märksõnadeks lihtsus ja loomulikkus

“Üheks 2017-2018. hooaja trendiks on lihtsus ja loomulikkus ning täiusliku soengu loomiseks ei ole vaja keerukaid konstruktsioone — piisab kergetest lokkidest,” teab Zaharov. “Ka n-ö “märja juukse efekt” on trendina juba mitu aastat püsinud ja juuksed võivad seejuures olla kas sirged või lokkis.”

Kuidas hooldada?

“Juuste hoolduses tuleks kindlasti arvestada nii juukse struktuuri kui ka nende seisundit,” teab Kovalenko. “Nendest aspektidest lähtudes tuleks valida nii hooldus- kui ka viimistlusvahendid. Enam kahjustatud juustele sobivad kergema tekstuuriga vahendid, mis samaaegselt juukseid hooldavad ja aitavad ka soengut sättida. Talvisel ajal soovitan niisutavaid vahendeid toitvate vastu välja vahetada, sest just talvel vajavad juuksed erilist hoolt. Kindlasti soovitan ka kord nädalas juustele maski teha, mida võiks peal hoida vähemalt viis minutit. Just hoolitsetud juuksed jätavad omanikust esmase ja unustamatu mulje.”

Juuksurite supernipp, kui aega napib!

Olukordades, kus aega napib, kuid välimus peab olema tasemel, soovitab Zaharov võtta appi kuivšampooni. "See vahend peab ilmtingimata riiulis olemas olema ja piisab, kui seda juuksejuurtele piserdada, laiali hõõruda ja soeng ongi taas sama värske kui salongist väljudes."

Kovaleno rõhutab veel kord, et juuksed on meie visiitkaart ja teist võimalust esmamuljet jätta ei tule, mistõttu ka tema soovitab võtta appi kuivšampooni. "See eemaldab rasvase läike juuksejuurte juurest ja lisab loomuliku kohevuse," teab ta. "Samuti on võimalik kasutada meresoolaga spreid, kandes seda kas kuivadele või poolniisketele juustele. Pärast loomulikul viisil kuivamist on juustes tekkinud moodsad merelainelised lokid. Kui aga soovite kiiresti oma juuksed patsi panna, soovitan need kõrgele kuklasse kokku koguda. Ees soengust välja jäänud juuksed lisavad soengule aktuaalsust."

Vaata ka galeriist pilte novembrikuus toimunud Wella Professionalsi Art of Cool fotoprojekti üritusest.