Artikkel “Kas annad oma lapsele poes enne maksmist saiakest või limonaadi?” sai väga palju vastukaja. Oli mõistvaid lapsevanemaid, kes ütlesid, et lapsele võib ju süüa-juua anda, et ta vagusi püsiks ja neid, kelle meelest ei olnud selles midagi halba, kui pudelist suure janu korral juba enne kassasse jõudmist lonks võetakse. Samas esindas suur hulk inimesi arvamust, et tegu on varguse, kasvatamatuse ja ebaviisakusega teiste suhtes.

Naistekas uuris, mida arvab sellises teguviisist kauplus ise. Vastas Rimi kauplusteketi kommunikatsioonispetsialist Katrin Bats:

“Saan öelda, et selline teguviis ei ole meie kaupluses taunitav, ehk siis näeme seda iga päev, et inimesed annavad oma lastele midagi süüa ja juua, või siis sööb mõni täiskasvanu ise. Seaduse järgi ei saa seda nimetada varguseks kuni kassatsoonist väljumiseni. Küll aga võtab turvateenistus need inimesed suurema tähelepanu alla, kuna vahel jäetakse selliste toodete eest maksmata. Meie personal leiab väga tihti poest tühje pakendeid, näiteks lastetoidu purke, kohukeste või šokolaadide pabereid… See näitab, et paljudel juhtudel jätavad inimesed nende eest ikkagi maksmata.”