Nagu nüüd see Playboy-lugugi — kõik, mida Anu tegema pidi, oli end lahti riietada. Ning sajad tuhanded eestlased ja miljonid soomlased on uudishimust hullumas. Loomulikult annab Anu näljastele massidele seda, mida soovitakse.

“Las nad karjuvad, närivad ja kisuvad mind kommentaariumis tükkideks. Las analüüsivad. Igal nuuskmõmmikul on nende fotode kohta kindlasti oma arvamus!” naeris Saagim vahetult pärast seda, kui tema eevapildid avaldati.

Ent kord varem ja tõsiselt kommenteeris ta oma bitchi kuvandit nii: “Ma arvan, et inimesed näevad mind sellisena, nagu tahavad, ja kujutavad suurema osa minust endale ette. Kuid ma ei tee ka ise midagi selleks, et teistsugust pilti luua.”

Niisiis on Anu valik teadlik. Kuid millal sai temast teadlik bravuuritar?

“Arvan, et ajast, kui abiellusin oma kolmanda abikaasa Ristomattiga (Soome disainer Ristomatti Ratia — toim). Abielludes olin 25, enne seda elasime pea neli aastat koos. Olime pidevalt nii Soomes kui ka Eestis meedia tähelepanu all. Ja kui ma — sinisilmne nagu olin — hoomasin, et meedia võib olla nii nahaalne ja võlts, hakkasingi asju üle võlli keerama. Mõistsin, et minu ütlustel, siirusel või valedel polnud vahet, sest ajakirjandus andis minust oma müüginumbrite huvides ikka sellise pildi, nagu neil vaja oli,” pihtis Anu vahetult pärast ajakirja JUST peatoimetaja toolilt tõusmist.

Ilusa naise ohverdused

Anu-Nataly Saagim-Ratia saab varsti 50 ja ehkki väljend “noor naine” pole enam kõige täpsem väljend teda kuvama, on naisel endiselt MIDA NÄIDATA. Tema kena ja trimmis keha ei ole ainult Photoshopi tulemus. Muidugi te ei usu. Kuid soovitan siiski uskuda. Näiteks neid, kes oma silmaga näinud!

Selle trimmis kuvandi nimel näeb Anu aga vaeva. Kas nüüd just meeletult, ent siiski — väga palju. Ning kõiksugu piima- ja šampavannid on rohkem selline vahepala tema ilurutiinide nimekirjas.

Iluoperatsioonidest ei taha Anu väga rääkida: “Mis neist rääkida,” kostab ta õigustatud imestusega, sest rindu lasi ta kohendad ikka väga ammu. “Elasin siis veel Rootsis ning teadsin, et tahan muutust. Kuid mitte midagi hooajalist. Kõik ongi läinud nii, nagu hea ja tunnustatud kirurg enne oppi lubas — nende rindadega saan ma kenasti hakkama veel ka järgmised 30 aastat.”

Ka Anu silmi on pisut sätitud. Sellestki protseduurist on möödas juba seitse aastat ning ehkki Anul on peast läbi käinud seda korrata, pole ta siiani mõtet teoks teinud: “Ma olen jube jänes ses suhtes. Toonagi läksin mingi kolm korda ooteruumist lihtsalt ära — ma nii kartsin.”

Kuid mis on ikkagi Anu ilu saladus? Need on vitamiinisüstid. Enne tähtsat fotosessiooni võttis naine terve kuuri — oma viis süsti. Tulemus üllatas teda ennastki.

Vahel vist Anu aga suisa piinab ennast. Näiteks nüüd, vahetult enne PB fotoseeriat: kaks nädalat enne sessiooni ei söönud ta eriti midagi. Jõi vaid vett. Lisaks käis ta igal võimalusel ilusalongis erinevaid protseduure kogemas. Ja vaev sai õiglaselt tasutud — ta kaotas oma ümbermõõtudest kohati juba suisa kümme sentimeetrit.


Poseerimise tarvis kasutas naine ka kogu oma vaba aja sellele, et sättis end peegli ees erinevatesse asenditesse ning otsis koostöös enese ja kehaga need kõige õigemad asendid välja.
Muide, sellist sessiooni, nagu Anu soovinuks, Playboy siiski teha ei suutnud. Glamuurse bravuuritari soovid nõudnuks ajakirjalt liialt palju korraldamist… Kuid ka olemasolevaga on Anu rahul: sõpradele jõulukink missugune!

Soomlaste ja eestlaste ühishäda

Vabalt tänaval liikuda ei saa Anu ei siin ega sealpool merd — mitte, et keegi teda just otseselt segaks, kuid märkamine on sedavõrd silmatorkav.

Ent suhtumise ja märkamise põhjused on naaberriikides erinevad: kui eestlaste emotsioonid on Anu enesega seotud, siis soomlaste pahameele taga on sageli hoopis Anu abikaasa nimi. Ehkki nad on juba pea veerand sajandit abielus olnud, häirib mõnda soomlast tänaseni see, et eestlanna sai põhjamaa ihaldatud poissmehe enesele.

“Jah, huvitav, et keegi ei ütle Ristomattile, miks sa soome naist ei valinud. Vaid ikka öeldakse mulle, miks sa meie Ristomatti võtsid.
Päris algul kutsusid sõbrad Ristomattit pidevalt korrale. Sest N. Liidust tulnud tüdrukuga abielu oli alati risk — siit läinud naised olid väidetavalt kergete elukommetega. Kui see jutt Ristomattile ei mõjunud, käidi välja järgmine trump — meie vanusevahe on 20 aastat. Kõik olid kindlad, et ma jätan ta varsti maha.
Minu jaoks oli suur šokk see, et seltskond oli häbematult kahepalgeline — meie kodus oldi toredad ja lahedad, kuid väljaspool klatšiti alatult,” meenutab naine.

Kõik peab olema ehe

Kui Anult enese kohta iseloomustavaid sõnu küsida, tuleb neid kohe robinal: liiga otsekohene, spontaanne, avameelne, räme, räige, nahaalne. Kuid sõbrad teavad ka hoopis teise värvinguga sõnu nagu malbe, tore, armas ja korralik.

“Jah, olen bravuurne, kuid samasugune nii kodus kui ka väljaspool kodu. Kõikjal lendab sädemeid,” särtsub Saagim ja teatab hambad ristis, et võlts on talle vastik.

“Ma vihkan feiki. See on mu moto: kõik peab oleme ehe. Ma ei kanna riideid või ehteid, et mingisse valitute klanni kuuluda või end paremaks teha. Ma ei pandi isiklikke asju — koduni välja. Võlgu ma ei võta. Kui mul ei ole raha, siis ma lihtsalt ei osta. Olen küll poes või bensiinijaamaski näiteks võlgu jäänud, sest avastan, et pangakaart on vananenud. Ja mind usaldatakse, kui ütlen, et toon hiljem raha ära, sest nad teavad — minu nimega ei saa võlgu jääda.”