Lisaks ravimtaime omadustele on saialillel ka nahka pinguldav toime, misõttu seda saab edukalt kasutada nahahoolduseks nii kuivale, rasusele kui ka väga tundlikule nahale. Saialille võib kohata paljude kreemide koostises just päikesepõletust leevendavate ja mitmete nahka hooldavate omaduste tõttu.

Saialille näopuhastaja — võta kuue saialille küljest ära õied ja aseta need potti. Lisa poolteist supilusikatäit kakaovõid ja kuus supilusikatäit mandliõli. Aseta pott teise veega täidetud anuma sisse ja pane pliidile. Kuumuta kuni kõik koostisosad on kokku sulanud ja jäta veel viieks minutiks tulele. Seejärel kurna segu ja vala korgiga suletava purgikese või pudelikese sisse. Seda meigieemalduseks või näopuhastuseks mõeldud segu võib kasutada iga päev. Säilib kuni kuus kuud ja ei vaja külmas hoidmist.

Saialilleõli — võta suur peotäis saialilleõisi ja jäta need ühe liitri extra virgin oliiviõli sisse 40 päevaks tõmbama. Säilitamiseks sobib kõige paremini soe koht, mis ei saa otsest päikesevalgust. Saadud õli teeb imesid kuiva, pragunenud ja kestendava nahaga, kuna see parandab naha elastsust ja niisutab kudesid. Lisaks ergutab selle õli kasutamine kudedes vereringlust ja vähendab põletikulisust. Saialilleõli võib edukalt kasutada kergete põletusarmide hooldamiseks.

Saialille ja roosi näovesi — aseta mõned roosi- ja saialilleõied tassi sisse ning lisa kuuma vett, nii et kõik õied saaksid kaetud. Kata tass kinni ja jäta ööseks seisma. Järgmisel päeval kurna vesi välja ja viska õied minema. Kalla saadud näovesi puhtasse pudelikesse, sulge korgiga ning säilita seda külmkapis. Näovett võib kasutada igapäevaselt niisutava ja värskendava tulemuse saamiseks.