• Ära harja liiga palju. Arvad, et mida rohkem ja tugevamini oma hambaid harjad, seda parem? Vastupidi! Kui pärast iga toidukorda hambaid hõõruma hakkad, eemaldad neilt kaitsva emaili, mida happeline toit on pehmendanud. Oota vähemalt pool tundi ja harja hambaid alati õrnalt.
  • Hoidu kohvist, veinist ja teest. Need tekitavad hammastele aja jooksul inetuid plekke ning muudavad su hambad pikapeale ka nõrgemaks. Kui sa just pead jooma, kasuta vähemalt kõrt, eelista mustale teele rohelist ja punasele veinile valget.
  • Ära unusta närimiskummi! Närimiskumm toob suhu rohkem sülge, mis on alati hea ning aitab ka hambaid puhastada. Kui oled midagi söönud või näksinud, pista alati pärast suhkruvaba närimiskumm suhu.
  • Väldi happelisi toite. Spordi- ja energiajoogid, limonaadid, suhkrused maiustused, sidrunid, kõvad kommid, tomatid… Happelised toidud kulutavad hambaemaili ja muudavad hambaid kollakamaks. Eelista hoopis kiudaineterikkaid puu- ja juurvilju, pähkleid, puhast vett ja täisteratooteid.
  • Proovi valgendavaid tooteid. Hambapasta ja suuvesi on lausa kohustuslikud, kui tahad säravamaid ja valgemaid hambaid, kuid on olemas ka kõikvõimalikud valgendavad geelid ja ribad, mida proovida. Püüa leida endale sobiv, kuid pea silmas, et liiale ei tasu minna!
  • Söö krõmpsuvaid toite. Õunad, pirnid, seller ja porgand on vaid vähesed maitsvad ja tervislikud toidud, mis aitavad su hambaid looduslikul moel puhastada ja seda loomulikult värskel kujul, mitte mahla või smuuti näol.
  • Hambaniit on kohustuslik! Kasutades hambaniiti, ei hoia sa ära ainult hambavahedesse tekkivaid auke, vaid ka plekke, mida toidujäätmed neisse tekitada võivad. Kui sa igal õhtul hambaniiti ei kasuta, võid oma kollakates ja augulistes hammastes küll vaid ennast süüdistada…

Allikas: allwomenstalk.com