Nimelt, kui Marie Antoinette ootas oma hukkamist, muutusid tema kaunid maasikablondid juuksed stressist helehallideks. Vähemalt nii räägitakse...

Siiski, Marie Antoinette sündroom on olnud alati pisut müstiline ja kaheldav, kuid hiljutine Harvardi ülikoolis läbi viidud uuring näitas, miks juuksed stressiga halliks lähevad.

Uuring tõi esmalt esile selle, kuidas stress meie kehale mõjub ja seejärel tegid teadlased kindlaks, milline mõju on sel me juustele. Peale mitmeid katseid ja läbikukkumisi, leiti ühendus: n-ö kaasatundev närvisüsteem ehk keha võitle-või-põgene režiim.

Need närvid ulatuvad juuksenääpsudesse ja stressirikkal ajal vabastavad sinna kemikaali nimega norepinefriin ehk noradrenaliin, mis põhjustavad pigmendi muutumist, mille tulemusena võib ka üks kaunis 29aastane naine minna peast halliks.

Ilma värvimata hallidest karvadest vabaneda ei saa

Kõige hullem osa pole aga see, et lisaks stressirikkale päevale on sul ka juuksed hallikamad, vaid kui sa juba kord stressi tõttu mõne heledama karvakese peast leiad, ei ole enam võimalik endist olukorda ilma juukseid värvimata taastada.

Mida teha?

Sul on pea halle karvakesei täis? Ära põe, vaid mõtle kõigile neile stiilsetele hallipäistele naistele ja meestele, kellelt sa nüüd soenguinspiratsiooni ammutada võid: Miranda Priestly, Marie Antoinette, Andy Warhol, George Clooney...

Lõppkokkuvõttes loeb su juuste värv vähem, kui su vaimne tervis, mistõttu järgmine kord, kui stressama hakkad, sulge silmad, hinga sisse lavendlilõhnalist eeterlikku õli ja mõtle Prantsusmaa peale. See pole veel maailma lõpp!

Allikas: Well+Good