Paljud inimesed ei tea tänaseni, et peale juuste värvimist kehtib neile see väga oluline juuste pesemisega seotud reegel. Ja paraku on selle eiramine üks suurimaid vigu, mida sa oma juuksevärvile ja rahakotile teha saad. “Peale seda, kui juukseid värvid, ära pese neid vähemalt kaks päeva, sest su juuksed on jätkuvalt väga tundlikud ja seetõttu tuhmub ka värvitoon kiiremini,” kinnitab New Yorgis tegutsev soengustilist Sergio Pattirane. “Soovitan sul oodata pesemisega, et värvitoon oleks värskem ja püsiks kauem.”

Tegelikult ei loe siinkohal aga ainult esimene pesu, vaid iga järgnev pesu. Selleks, et värvitoon püsiks kauem värskena, on oluline, et peseksid juukseid võimalikult harva. “Pese oma juukseid kahel päeval nädalas — ühel korral kasuta palsamit ja teisel korral maski,” soovitab juuksur. “Lisaks väldi liiga kuuma veega juuste pesemist, sest see avab juuksekiud ja põhjustab värvi tuhmumist.”

Aga kuidas hoida juuste väljanägemist ilusana pesukordade vahepeal? Võta appi kuivšampoon või koori peapesu ajal peanahka väikese koguse palsamiga, mis eemaldab mustuse ja rasu ning hoiab juuksed kauem puhtana.

Tahad teada, kui tugevad su juuksed tegelikult on? Siis proovi seda kahesammulist testi.