Juuste kuumtöötlemine on igal juhul juustele kahjulik. Räägi pisut, mis seda tehes juustega reaalselt toimub?

Juuste kuumtöötlemist on hea võrrelda juuste praadimisega. Juuste kuumtöötlemine, eriti sirgendamine (kõrgemal temperatuuridel kui 190 kraadi) hävitab juustes olevat keratiini. Keratiin annab teatavasti juustele tugevuse. Pikaajalisel juuste kaitseta kuumtöötlemisel kipuvad need murduma ja sära kaotama.

Juuksur soovitab muidugi kuumtöötlemisest üldse loobuda, aga teame hästi, et sirgete juustega naine unistab ikka lokkidest ja lokkis juustega naine sirgetest juustest. Kas on mingeid alternatiive kuidas seda saavutada?

Tänasel päeval sisaldavad juba enamus kvaliteetseid juuksehoodlustooteid ka kuumakaitset. Kui juukseid kaitsta enne kuumtöötlemist, siis hoidume kindlasti hullemast. Kui on tegemist tihti sirgendaja kasutajaga, siis soovitan kindlasti varuda koduhooldustoodete sortimenti ka juukseid taastavaid hooldustooteid, maske ja õlisid, et anda juustele vajalikku niisutust ja tugevust.

Aga muidugi kõik ei tahagi neid alternatiive kasutada ja eiravad probleemi. Kas kuumakaitse spreist võiks tõesti olla kasu, kui sirgendamisest/lokitamisest/vms loobuda ei soovi?

Tugevamad kaitsed tagavad juba 220 kraadise kuumakaitse. Seega on need igati vajalikud ja nende kasutamine on hädavajalik juuste terve väljanägemise säilitamiseks.

Miks on kuumakaitse sprei hea ja kuidas see toimib?

Nagu nimi reedab, kaitseb see juukseid kuumast põhjustatud kahjustuste vastu. Kuumakaitse tõhusust saate testida oma käeseljal. Esmalt laske fööni kuumal õhul käeseljale puhuda, seejärel piserdage nahale kuumakaitse spreid ja laske nüüd uuesti kuuma õhku. Erinevus peaks olema ilusti tunda — enam ei hakka nahal kõrvetavalt valus. Kui tunda ei ole, siis järelikult ei anna toode lubatud kaitset. Siit järeldame, et kuumakaitse spreid kaitsevad ka peanahka föönitamise ajal.

Kui ma ühe korra unustan kuumakaitset kasutada, kas siis on juba kahju tehtud?

Ühe korraga ei juhtu suurt kahju. Küll võiks regulaarne sirgendaja kasutaja omada kuumakaitsega tooteid.

Mida öelda nendele naistele, kes üldse ei kasuta kuumakaitsespreid ega muid hooldustooteid? Kas see võib jätta juustele ka kahjustuse, mida enam tagasi pöörata pole võimalik?

Sirgendamisest ja lokitamisest tekkinud kahju ei ole kindlasti pöördumatu, kuna uued juuksed kasvavad meil 1 cm kuus kenasti asemele, kuid juba rikutud juust tagasi pole võimalik saada.

Hooldustoodete kasutamine on kindlasti suureks abiks juuste taastamisel, kuid kuumakaitsetooteid kasutades ennetad juuste kahjustuse tekkimist ja hoiad kokku raha, mis kulub nende taastamisele.

Ilusad, säravad ja terved juuksed on hinge peegel. Juuste tervet väljanägemist seostatakse tervisliku eluviisiga.