Aga miks siis ikkagi?

1. Basseinivesi kuivatab nahka, aga selle vastu aitab kiire näonaha loputamine

Jah, me teame, et soojal suvepäeval basseini ääres peesitamine on vastupandamatult mõnus, aga kloorises vees sulistamine ei mõju hästi su nahale. Kloor kuivatab su nahka ja juukseid ning need muutuvad kuivaks.

Dermatoloog dr Shari Sperling soovitab sul peale ujumist nahk kiiresti duši all üle loputada ja nii ei teki nahale ärritust.

2. Peale pikka päeva rannas niisuta nahka rahustava efekiga ihupiimaga

Me kõik lähme randa lõõgastuma, aga soolane merevesi kuivatab samuti nahka ja sageli ei pruugi piisata kiirest dušist, et see nahalt maha pesta. Seetõttu on väga oluline nahka peale rannapäeva ka ihupiimaga niisutada.

3. Raseerimise järel tuleb nahka hooldada

Kui talvel võid veel oma karvased jalad teksapükste alla peita, siis vaevalt sa suvel seelikut kandes karvaste jalgadega uhkustada tahad, aga kui suvel karvu sagedamini raseerid, on oluline nahka ka ekstra poputada.

Eelista raseerimise ajal niisutavat dušikreemi ja ära unusta nahka ka peale dušitamist kreemitada, mis hoiab ära kuivuse ja kestenduse.

4. Väldi päikesepõletust korraliku päikesekreemiga

Pole mingi üllatus, et suvel tuleks värske õhu käes aega veetes kindlasti ka SPF päikesekaitsefaktoriga rikastatud kreem nahale kanda. Eriti tubli oled, kui valid kõrgema kui SPF 30 päikesekaitsefaktoriga toote, mis kaitseb nii UVA kui ka UVB kiirte eest, ja seda iga kahe tunni tagant värskendad. Mis veelgi parem, päikesekreem aitab hoida ära enneaegse vananemise ja nahatooni peale päevitamist ühtlasemana.

5. Üleliigse rasu ja higistamise vastu aitab naha puhastamine

Kui õues on korraga nii soe kui ka niiske, kipub nahk rohkem rasu tootma ja higistama. Selle tulemuseks on aga akne mis võib lõppkokkuvõttes nahka veelgi kuivatada. Väldi seda puhastades nahka regulaarselt õrnatoimelise näopuhastusvahendiga.

6. Õhukonditsioneer huugab? Niisuta nahka hooldavate toodetega

Väga kuumadel suvepäevadel läheb ka Eestis õhukonditsioneeri vaja, aga selle hind on see, et su nahk muutub kuivemaks. Seetõttu tuleks juua rohkem vett ja kasutada tooteid, mis nahka (ja juukseid) sügavalt niisutavad.

7. Naha hoiab kaunina vesi

Suvekuudel tuleks juua vähem kohvi ja alkoholi ning eelistada hoopis vett, sest kui sul on niigi kogu aeg janu, siis miks seda veelgi koormata? Teiste sõnadega: niisuta end seespidiselt ja su nahk tänab sind!

Allikas: elite daily