Montoni naisterõivaste peadisaineri Janika Sootna sõnul on sel nädalal müügile jõudnud Montoni rannarõivad inspireeritud Prantsuse Rivierast. „Rannakollektsioonis domineerivad ahvatlevad
sini-valged ja kuldsed toonid ning šikk joon
. Tundub, et rannaskäik on muutumas sama glamuurseks ettevõtmiseks, nagu see oli 60ndatel, kui lisaks päevitamisele oli rand ka oluliseks suhtlemiskohaks,” selgitas Sootna.

Janika Sootna soovitab sel suvel naistele ka värvikirevaid kollaseid ja apelsinikarva rannakomplekte ning heegeldatud ja tikanditega päevitusriideid. „Lisaks hooaja moevärvides bikiinidele võiks rannakotis olla ka üks trikoo,” lisas Sootna. Päevitusriiete peale sobivad Sootna sõnul erksavärvilised tuunikad, mida võib soovi korral siidilehvi või vööga kokku tõmmata. „Rannarõivad on sel suvel hingekosutavalt optimistliku, samas elegantse joonega,” tutvustas Sootna trende.

Selle suve kohustuslikeks rannaaksessuaarideks naistele on mereteemaline rannakott, suured päikeseprillid ning värvilised plastmassehted. „Ei eksi ka need, kes kannavad julgelt suve suurimat klassikat — valget,” kinnitas Sootna.

Montoni meesterõivaste peadisaineri Jaana Varkki sõnul on ka meeste rannarõivaid mõjutatud 60ndatest. „Hea valik on ornamentiliste kaunistustega lihtsad mustad bokserid,” tutvustas Varkki meestemoe trende. Sportliku stiili eelistajatele pakub Monton sel suvel ka värvilisi surfaripükse. Varkki sõnul on meeste suviseks rannaaksessuaariks glamuurne kaaslane ning paar pööraseid lenduri-stiilis päikeseprille.

Montoni rannakollektsioonis on kokku 20 eri stiilis komplekti, neist 15 on mõeldud naistele ja 5 meestele. Lisaks päevitusriietele on valikus rohkelt aksessuaare — varbavaheplätusid, päikeseprille, puusasalle, mütse, nokatseid ning ehteid.

Montoni rannakollektsioonide disaineriks on Margarita Tõnnisson.