“Kõige, kõige, kõige”- mida on vaja teada silmaümbruse nahast

Kõige õrnem- silmaümbruse nahk on kõige õhem ning vähem niisutatud, mistõttu on see vastuvõtlikum erinevatele välistele mõjudele.

Kõige hapram- silmaümbruse lihased- need on kõige aktiivsem lihasgrupp, ööpäevas tõmbuvad nad kokku rohkem kui 20 tuhat korda. Kaasaegne elurütm ning igapäevane aktiivsus panevad meie silmad väga suure koormuse alle. Vanusega mõjuvad need faktorid negatiivselt meie välimusele.

Kõige suurem koormus: Suurem osa naise igapäevasest jumestusest toimub silma ümbruses. Tugev meik, kosmeetika kvaliteet, mittetäielik ja ebaühtlane silmameigi eemaldus on halva mõjuga ning suurendavad koormust silmaümbruse nahale. Rohkemgi veel, sageli jumestuse ajal me venitame ning traumeerime silmaümbruse nahka.

Kõige vastuvõtlikum näopiirkonna kortsude tekkeks. Silmaümbruse lihased asetsevad ringis, mis teeb nad vastuvõtlikumaks venitustele. Nende elastsus säilib vaid tänu kollageeni kiududele. Kui lihaseid tõmmata pidevalt vertikaalselt või horisontaalselt, ilmuvad väga kergelt kortsud. Lisaks sellele väheneb vanusega kollageenihulk, mistõttu lihaskiudude elastsus väheneb ning kortsude arv pidevalt suureneb.

Vajalikud toidud silmadele
Porgand, maguskartul, hõlmikpuu, luulised ja tumedad puuviljad (näiteks ploomid). Loetud toiduained ei ole mitte ainult kasulikud silmaümbruse nahale, vaid nad aeglustavad ka võrkkesta vananemist.

Silmaümbruse naha eest hoolitsemise 10 saladust.
1. Vabanege miimilistest harjumustest, need soodustavad kortsude teket.
2. Kasutage kvaliteetseid päikeseprille, eriti rannas viibides, suusakuurortides. Samuti võiks vältida päikesepeegeldust vee pinnalt.
3. Vältige otseste päikesekiirte pikaaegset mõju.
4. Vältige pikaaegset survet silmadele, näiteks magades.
5. Ärge koormake silmi pikaaegselt lugedes või arvutiga töötades. Tehke silmaharjutusi ning laske silmadel aeg-ajalt puhata.
6. Hoidke silmi ning silmaümbrust erinevate füüsiliste ning mehaaniliste mõjude eest. Paigaldage kontaktläätsed või meik aeglaselt ja hoolikalt, ärge venitage silmaümbruse nahka.
7. Ärge mingil juhul hõõruge tugevalt silmi.
8. Tund enne magama minekut mitte tarbida liigselt vedelikku, et vältida turseid silmade ümber.
9. Jälgige teleriekraani või monitori eredust ning ohutut kaugust silmade ja ekraani vahel.
10. Vaatates telerit, ei tohiks olla liiga suurt kontrasti toa ning ekraani valgustugevuses.

allikas: Tervisesalong Yin Yang