Naha kõige kurjemateks vaenlasteks on igasugune kiirtoit, suhkur ja küllastunud rasvad. Ka liiga palju toitu ei ole hea. Kui süüa rohkem, kui keha ära jõuab kulutada, on tihti tagajärjeks näo peale tekkivad punnikesed või ummistunud poorid. Rasvane toit on eriti kerge pooride ummistaja. Üleliigne suhkur ja jahutooted võivad näo pisut paiste ajada ning ei tasu unustada, et ka ka pikale veninud veini- või viskiõhtu võib veel mitu päeva hiljemgi end punnikeste kujul meelde tuletada.

Ka teine äärmus pole hea. Söögiga koonerdamine ja pidev dieeditamine muudab naha kuivaks ja elutuks, väheneb naha elastsus. Naha seisukorda mõjutavad negatiivselt ka stress, suitsetamine ja vähene liikumine.

Kauni naha saladus peitub eelkõige piisavas vedelikukoguses, see tähendab — joo rohkem vett või erinevaid teejooke, näiteks rohelist teed. Vedelikunappus võib olla ka põhjuseks, miks silmade ümber tekivad tumedad rõngad. Vedelik puhastab organismi jääkainedest ning roheline tee annab lisaks vajalikke antioksüdante. Erinevalt teest on kohv pigem kuivatava mõjuga, mistõttu tuleks seda tarbida pisut mõõdukamalt.

Väga hästi mõjub nahale rikkalikult C-vitamiini sisaldav toit, kasulikud on ka A- ja E-vitamiin, mis kuuluvad sageli nahakreemide koostisesse.

Allpool mõned soovitused, mis aitavad säilitada kaunist nahka.

  • Toitu mõõdukalt.

  • Söö vähem jahutooteid, suhkrut ja rasvast.

  • Söö puu- ja köögivilju.

  • Ära suitseta.

  • Ära päevitamisega üle pinguta.

  • Joo palju vett ja rohelist teed.

  • Koonerda alkoholiga.

    Toit, mis teeb sind ilusaks:

    * linaseemneõli
    * avokaado
    * lõhe, heeringas
    * täisteratooted
    * vaarikad, mustikad, mustsõstrad, maasikad
    * muna
    * nisuidud
    * mandlid
    * oad ja läätsed