Lehtkapsas ja spinat

Need rohelised lehelised sisaldavad toitaineid, mis annavad su nahale suurema kaitse päikesekahjustuse vastu. Spinat on veel eriline imerelv — ta sisaldab beeta-karotiini ja teisi aineid, mis nahka pringina hoiavad. Proovi süüa vähemalt kolm pihutäit tumedaid lehelisi ühe nädala jooksul — lisa neid näiteks värsketesse salatitesse või smuutidesse.

Kreeka- ja pistaatsiapähklid

Need pähklid on rikkad nii B- kui E-vitamiini poolest, mis rakukahjustuste vastu võitlust peavad. E-vitamiin on tugev antioksüdant, mis hoiab eemal enneaegset vananemist. B-vitamiin annab nahale loomuliku, tervisliku ja noorusliku sära. Kombineeri pähkleid näiteks puuviljadega.

Marjad ja tsitruselised

Marjad on rikkad nii vananemisega võitlevate antioksüdantide kui ka toksiine eemaldavate ainete poolest. Tsitruselised on aga parajad C-vitamiinipommid, mis kollageeni tootmisprotsessile tublisti kaasa aitavad. Mahlapaki asemel osta hoopis puuvilju ning tee neist kodus värsket mahla — maitsev ja tervislik!

Mandlipiim

See piimaline on hea vaseallikas. Vask aga aitab kehal kollageeni toota. Samuti leidub mandlipiimas palju mangaani, mis UV-kiirguse kahjustusi vältida aitab. Kasuta seda kas tavalise piima asemel või lisa smuutidesse.

Õunad

Nii nagu tsitruselised, sisaldavad ka õunad palju C-vitamiini. Õunade söömine aitab kaasa ka melaniini tootmisele — nii on nahk loomulikult päikese vastu tugevamalt kaitstud.