Aga alustame spordist. No tulge mulle rääkima, et enese liigutamisest saadav adrenaliin ja endorfiinid peaksid ainult meeste pärusmaa olema. Naise tarve oma keha eest hoolitseda on suuremgi kui mehe oma, sest eks pööra naised ju oma välimusele märksa rohkem tähelepanu.

Ent mitte ainult välimuses pole asi, vaid eelkõige enesetundes. No ei saa ennast hästi tunda naine, kes istub kaheksa tundi kontoris ja kukub koju jõudes kohemaid mehe ja laste järelt kasima-küürima. Väike jooksutiir kulub talle igal juhul ära, et tööl kuluma kippuvad närvid kodusele sagedusele häälestada ning ülearune pinge maha raputada.

Ja ega siis tingimata jooksma pea! Igasuguseid toredaid trenne on olemas: vali, millist tahad, ja ära tule vinguma, et sa ei suuda aega leida. Elu näitab, et mida vähem inimesel aega on, seda mõistlikumalt ta seda kasutab. Trennisõltlaste hulka kuuluvad eelkõige need naised, kelle elurütm on väga kiire ja töö iseäranis intensiivne.

Teiseks: saun. Linnainimene kipub ennast sellest mõnust sageli ilma jätma, sest igaühel on ometi kodus dušš ja vann. Ent need kodused võimalused pole mitte midagi väärt tõelise puhastumise kõrval, mida pakub saun. Tuleb ikka korralikult leili visata ja vihelda, siis ennast külma veega üle loputada ja seda protseduuri kohe hea mitu korda korrata.

Vannis tuleb liguneda oma mustuse sees, see pole ju see! Peidad küll mustuse vannivahu alla ära, aga keda sa petad, iseennast? Duši all ei viitsi keegi nii kaua olla, et tõeliselt puhtaks saaks. Saunas seevastu on koorimiseks ja igasuguste maskide tegemiseks hulga paremad võimalused. Nahka on võimalik puhastada viisil, mis kodus kõne alla ei tule.

Saunas on inimesel aega keskenduda iseendale ning selle aja väärtust ei saa mõõta kellaga. Koos kehaga puhastub ka meel, mistõttu saunaskäigul on meditatiivne efekt. Kui võtad sõbra kaasa, võite teineteisel seljast maha pesta nii raske töökoorma kui ka isikliku elu mured.

Pealegi, asjata ei räägita, et saunas käimise päeval me vanemaks ei jää. Just nii see ongi. Saunale pühendatud aeg ja raha on tõeline investeering tervisesse ja noorusse, sest koos vanade naharakkudega jätate sauna nii mõnegi murekortsu.

Arusaam, et seks on siinilmas ainult meeste rõõmuks või lastesaamiseks välja mõeldud, on tänapäevalgi visa kaduma. Ent isegi teadlased on tõestanud, et naine vajab rahuldust sama sageli kui mees. Naistekas ise kirjutas. No ja tegelikult teavad ju kõik naised, et ilma seksita on see maailm kurb ja mõttetu.

Mitte ei saa aru neist naistest, kes peavad seksi vaid mehe premeerimise vahendiks. Kui sõna kuulab, siis annan, kui pahasti käitub, siis ei anna. Tule, taevas, appi, kas ise ei tahagi või? Pea valutab ja oled aina väsinud? No selle pärast ometi oledki väsinud ja tüdinud, et… Hea seks tahab harjutamist, aga õnnestunud kokkumäng eeldab ometigi pidevat praktiseerimist.

Aga kolmele kuulsale s-ile tuleb minu meelest tingimata lisada veel üks. Söök! Peale selle, et mulle meeldivad sport, saun ja seks, meeldib mulle väga ka süüa. Tõsi, eriti hästi maitseb söök siis, kui seda teeb keegi teine. Näiteks mees. Aga lõppeks on söömine üks toredamaid asju siin elus ning oleks lollus hea toidu üle mitte rõõmu tunda.

Kui teie elus on kolm esimest s-i, siis pole neljanda, söögi pärast muretseda mõtet. Noh, et võiks paksuks minna või nii. Sport, saun ja seks hoolitsevad naise füüsilise vormi eest niivõrd hästi, et kui neile lisada söök neljanda heaoluallikana, ongi saavutatud tõeline harmoonia. Ja selle poole me ju ometi kõik püüdlemegi, kas pole?


Bookmark and Share