Ženja sõnul on Tartu ja Lõuna-Eesti inimesed katsetamistes ja stiliseerimises vabamad. Kui pealinnas aetakse näpuga järge, et olla võimalikult trendikas, siis lõunas on asjad indiviidikesksemad. “Moekuulutaja stilistika teengi lähtudes just inimestest ja nende igapäevastest vajadustest,” kinnitab trenditeadlik mees. “Uued rõivad peaksid meis tekitama heaolutunde ning tooma rõõsat rõõmu!”

“Oluliseks trendisuunaks on 80ndate stiilis kontrastsed värvikombinatsioonid,” suunab Ženja inimesi värvide juurde.”Tihti tahetakse kirgastes toonides rõivastusele lisada musta värvi kingad, kuid kollase kleidi juurde võiks hoopis sobitada näiteks punased kingad või rohelise triiksärgi juurde sinise lipsu!”

Ženja paneb südamele, et rõivaste selga proovimine on endiselt tasuta ning inimestes peaks olema julgust rohkem katsetada. “Meie käsi haarab tihti poodlemisel asjade järele, mis tunduvad kuklatundele kohaselt meile omased,” on mees pisut kriitiline. “Kuid milleks osta kolmandat samasugust rõivast, mis sul garderoobis juba olemas on! Katseta uute värvide, stiilide ning lõigetega!”

Algava hooaja oluliseimate värvidena toob stilist välja kogu sinise värvigamma (eriti Läänemere, elektrisinise ning pardiisisinise), rohelise (“greenery” rohelise, mündirohelise ning oliivirohelise) ning 50 roosat varjundit — alustades puuder- ja vanakooliroosast kuni vibreeriva fuksia- ja barbiroosani välja.

Maailmatrende tutvustavaid moenädalaid külastanud Ženja teab, et kui floora-fauna temaatika on igal kevad-suvisel hooajal oodatud külaline, siis seekord on flower-power totaalselt võimust võtnud. “Lisaks kirjule lillemustri temaatikale segatakse juurde ka graafilist lähenemist ning ajastu raamistus sobiks siia ideaalselt ka 70ndate nohiklikkus!” on moeguru vaimustunud. “Ehk kui seljas on juba lilleline kostüüm, siis peale tuleks tõmmata veel lilleline mantel! More is more!”

Kogu selle karuselli keskel on oluline meeles pidada moe mänglevust, sest päeva lõpuks jäävad riided siiski riieteks, teatab mees. “Leidke endale asjade seast uus hingamine ja tulge vaatama minu stiliseeritud Moekuulutaja showd,” kutsub Ženja. “See annab aimu uutest stiliseeringutest ning moetoodetest, mis tekitavad äratundmisrõõmu!”

Oluline on ka mitte unustada, et mood peab olema alati lõbus! “Igal hommikul rõivaid valides ei tohiks tekkida peavalu, vaid suur rõõm, “ teatab Ženja. “Targalt valitud garderoob, baasesemed ning hästi istuvad rõivad annavad heale välimusele juurde ka kapaga enesekindlust!”

Uue hooaja kuumimaid trende tutvustav üritus Moekuulutaja toimub Tartu Kaubamaja keskuses 10.-12. märtsini.

Vaata lisainfot Moekuulutaja kohta SIIT ning SIIT!