“Hooaja kõige olulisemaks moeteemaks on 70ndad — kaamelibeež toon, erinevad ruudumustrid, lillelised prindid ja seda ajastut iseloomustanud kõrge kaelusega džemprid,” kinnitab stilist.

“Kuna jõulude lähenedes saabub peokutseid uksest ja aknast, siis selleks ajaks tasub enda garderoobi varuda läikivatest kangastest ja litritega kaetud rõivaid,” soovitab Laumets-Merila. Tema sõnul tõotab peohooaeg tulla tõeliselt glämmist kantuna, milles on killuke 80ndate kitši.

Värvid

Värvimaailm üllatab Laumets-Merila sõnul ebatraditsioonilise värvigammaga — tüüpiliselt pigem tumedasse värvipaletti on tekkinud juurde kevadiselt värsked pastellid ning vibreerivalt energilised erksad toonid. “Kollane on jätkuvalt trendikas ning muudab sügise palju helgemaks!” avaldab stilist.

Tema sõnul võiks mõtteviis soosida klassikuid — 70ndatest inspireeritud beežid ja pruunid toonid on kindlad ning ajatud valikuid. “Kui pruun esmapilgul ehmatavana tundub, siis tasub sellega harjuda — moelavad näitavad, et tegemist on värvitooniga, mis on aina jõulisemalt meie garderoobi murdmas ning lõpuks me ilma selleta ei saagi.”

Laumets-Merila kinnitusel on sügisestes moetrendides ka värvimaailma uustulnuk — fuksiaroosa on alanud hooaja ootamatu külaline, kellest naise sõnul tõenäoliselt niipea lahti ei saa.

Mustrid

Mustritest toob stilist välja erinevat tüüpi ruudud, mis on trendide hulgas domineerinud juba mitmeid järjestikuseid hooaegu. “Tundub, et ilma selleta sügishooaega alustada ei ole võimalik,” muigab naine.

Laumets-Merila sõnul jätkab oma võidukäiku ka ussimuster, aga alanud sügisel leiab seda peamiselt aksessuaaridelt nagu saapad, kotid ja vööd. 70ndate lillelaste lemmikuim lilleprint on samuti moelavad vallutanud.

Trenditoode

Lisaks võiks iga trendijünger varuda endale kappi erinevat tooni kõrge kaelusega džempreid, mida on tõeliselt lihtne ja praktiline kõikide garderoobis leiduvate toodetega kombineerida. “Eriti šikilt mõjub see pintsak all kantuna,” leiab Laumets-Merila. “Samuti on džemper tänuväärne toode, sest sobitades teda ilma varrukateta kleitide alla, saame lihtsalt äsja lõppenud suve pikendada.”

Britta Laumets-Merila nägemust sügismoest saad nautida Moekuulutaja üritusel 12. oktoobril Tartu Kaubamaja keskuses toimuval Moekuulutaja üritusel. Vaata lisa SIIT ja Facebookist.