Kõikide sügisinimeste NAHK on kuldkollase sooja põhitooniga, kuigi ta võib näida ka kahvatu ja läbipaistvana (sageli punakate tedretäppidega); samuti võib sellel olla ka ðampanjatoon. Teistel selle tüübi naistel on tugevam nahatoon - tugev kuldbeeþ või virsikutoon, mis on sarnane kevadnaisele, kuid kevadnaistele on sageli omane loomulik põskede õhetus. Sügisenaiste puhul see tavaliselt puudub. Sügiseinimeste tüüpiline JUUSTE värv on punane - porgandipunasest ja vasepunasest kuni kastanpruunini. Loomulikult on mõnel sügisetüübi naisel ka pruunid juuksed, kuid neil on alati kerge punakas või kuldne alatoon.

Sügiseinimeste SILMADE värv. Mõnedel selle tüübi naistel on just silmad eriti mõjuvad – need on väga intensiivsed värvi, sageli säravad. Värvitoonid ulatuvad fantastilisest säravsinisest, terassinisest ja petrooleumsinisest rohekate toonideni ja oliivini, kuldpruunist tumepruunini. Kuldsed träpsud iirises on nii mõnelegi sügisenaisele tüüpilised.

VÄRVITOONID. Oliivroheline, sinakasroheline ja sooja tooniga petrooleumsinine ning punakaspruun ja roostekarva on fantastilised värvid sügisinimeste põhigarderoobis. Need sobivad hästi kõikide soojade värvidega, millel on kollane või kuldne alatoon. Sügisvärve võib alati nautida! Kõik need on soojad, enamus maalähedased ja nagu kullaga ehitud, teised aga selged ja täiuslikud. Värvivalik sõltub sügisinimese nahatoonist - tumedama nahatooniga inimestele sobivad intensiivsemad värvid ja heledanahalistele heledamad värvid. Parimad on soojemad pruunikad toonid -heledast ðampanjatoonist ja kuldbeeþist soojemate ja täiuslikumate rooste- ja ðokolaadipruunini. Kõik kuldse alatooniga soojemad punakaspruunid on loodud sügisinimestele ja panevad nad särama. Hoiduma peaks suveinimese hallikaspruunist, sest see muudab sügisnaise kahvatuks ja igavaks.

Sügiseinimene võib vabalt kasutada erinevaid toone rohelisi, sest neis näeb ta erakordselt veetlev ja sädelev välja: herneroheline, hele ja tume oliivroheline, Sambia- ja kuuseroheline. Sügiseinimesele sobivad veel õrn jade ja sügav tume türkiis ning loomulikult kõik punaka varjundiga sinise toonid - ploomisinisest sinivioletseni, kuigi neil on sinakas alatoon. Sügisinimesed on ainsad, kellele sobib sügav ja puhas oranþ, kuid samas peavad nad vältima kõiki külmi roosasid toone. Sügisenaise punased toonid on alati soojad -lõheroosa, aprikoos, mooni- ja tomatipunane, vasepunane. Kollastest maisikollane, koi vitsakollane, sinepikollane. Parem oleks vältida musta ja säravvalget - tume ðokolaadipruun ja vaniljevalge on hoopis paremad sügisenaisele.

EHTED. Looduslikke materjale valides tabavad sügisenaised alati märki. Puust ja luust ehted (käevõrud), merevaigupärlid, nahkehted - kõik, mis mõjuvad sama loomulikult, kui sügisvärvid. Sügisenaised võivad kanda ka suuri ehteid, mõjumata liialt ehituna, oluline on, et need poleks liialt läikivad, sest see ei lähe kokku sügise sametvärvidega. Kividest sügavpunane korall, kuldroheline jade, kuldkollane topaas, soe ahhaat, kuldse alatooniga pärlid. Neile sobib suurepäraselt kuld, lisaks veel vask ja pronks. Hõbe ja valge kuld ei sobi neile.

MAKE UP. Mõned sügisenaised, kellel on sügav juuste ja silmade toon, näevad väga head välja ka ilma jumestamata. Teised, kellel on kahvatum nahk ja heledamad juuksed, vajavad siiski ka lisavärvi. Sügisenaised võivad valida väga maheda toon-toonis make up'i või ka säravamad ja sügavamad toonid - mõlemad toonid sobivad neile. Tavaliselt ei mõju nad kunagi liialt värvituna. Sügisnaistele on sobivaks vaid õhukese korrana soojas toonis vedelam puuderkreem ja sellest peaks neile piisama, sest sageli on ka puuder tarbetu. Hennapunane huulepulk ja pehmed pruunid lauvärvid on head, kuid võivad mõjuda vahel pisut igavatena. Sügisnaistel on võimalus valida - tomatipunane või kuldoranþ huulepulk mõjuvad elustavalt. Vältida tuleks külmi roosasid või lillasid toone. Sama puudutab ka silmade jumestamist. Mahe pähklipruun ja vasevärv mõjuvad loomulikena, roheline ja soe ploomililla mõjuvad julgematena. Sügisnaised võivad värvida oma silmi suhteliselt tumedate värvidega, kuid sel juhul tuleb huulte värvimisega olla üsna tagasihoidlik, muidu on oht mõjuda liialt pealetükkivalt. Või siis värvitakse huuled üsna tugevalt ja jäetakse silmameik suhteliselt tagasihoidlikuks. Sobivad värvitoonid laugudel on tume punakaslilla, vasekarva, oliivroheline, virsikuvärv, lõheroosa, päikesekollane, tumepruun. Huulepulgatoonidest on head soe roosa, kollaka varjundiga punane, vaseläikeline tulipunane, tomatipunane, pruunikaspunane. Ainult sügisnaisele sobib särav oranþ.