Jah, kuivšampoon võib ju aidata sul juuste pesemist natukene edasi lükata, aga probleemi see pikas plaanis ära ei lahenda. Küll aga teavad mõned eksperdid võimalusi, mis aitavad juuste pesemist lausa mitu päeva edasi lükata.

1. Avasta, milline rutiin sobib sulle kõige paremini

See võib kõlada loomulikuna, aga rasust vabanemiseks on just nende pesurutiin kõige olulisem. Trikk seisneb selles, et sa ei tohi pesta liiga harva ega liiga tihti, sest mõlemad muudavad su juuksed rasuseks. “Ülepesemisel toodab su peanahk rohkem rasu, aga liiga harva pestes hakkab see rasu lihtsalt kuhjuma,” teab soengustilist Michael Sparks.

Kuna iga inimese juuksed on pisut erinevad, pole kindlat rutiini, mida sulle kohe soovitada. Selleks on vaja natukene eksperimenteerida, et avastada, mis toimib sinu juuste puhul. “Kui sul on õhukesed, värvitud juuksed, pead pesema sagedamini,” soovitab soengustilist Laura Polko. “Paksemate juustega saad aega veidi venitada.” Kui sa pole kindel, millised juuksed sul on, tasub järgmine kord juuksurit külastades see välja uurida.

2. Ära kasuta liiga palju palsamit

Pole midagi paremat kui siidiselt siledad juuksed peale palsami kasutamist, aga kui kasutad seda suurepärast toodet liiga palju, muutuvad ka juuksed kiiremini rasuseks, sest paljud palsamid sisaldavad õlibaasil tehtud koostisosi.

“Liiga palju palsamid, eriti, kui juuksed pole korralikult pestud, võivad muuta juuksed palju rasusemaks,” teab Polko. “Mida rohkem juukseid ja mida tervemad need on, seda vähem palsamit nad vajavad. Mida rohkem kahjustunud juuksed on, seda rohkem nad palsamit vajavad.”

3. Kanna palsamit ainult juukseotstele

Üks asi, mida palsamit kasutades veel teadma pead, on see, kuhu seda kanda. “Palsam on mõeldud juukseotstele,” selgitab Polko. “Otsad on need, mis vajavad pehmendamist ja hooldamist.”

4. Kasuta õigete koostisainetega tooteid

Kõik tooted ei sobi kõigile juustele. “Kui toode pole õige, võib see põhjustada seda, et juuksed muutuvad päeva jooksul ekstra rasuseks ja rikuvad ära soengu, mille peale sa terve hommiku kulutasid,” räägib Polko.

5. Puhasta oma juukseharja vähemalt kord nädalas

Sarnaselt meigipintslitele vajavad ka juukseharjad puhastamist, sest need võivad lühikese ajaga päris rõvedaks muutuda. Seetõttu proovi oma harja vähemalt kord nädalas korralikult puhastada. “Sa ei harja sageli puhtaid juukseid,” avaldab Sparks. “Kui sa harjad musti või rasuseid juukseid, jõuab palju sellest mustusest, rasust ja kõigest muust vastikust hiljem sinu puhastesse juustesse.”

Eemalda harjalt oma juuksekarvad ja puhasta seda märja lapiga.

6. Šampoonita õigesti

Aja vahule, loputa ja korda — nii on meile ju õpetatud, või mis? Õige šampoonitamine nõuab Sparksi sõnul aga kogu peanaha masseerimist ja harjamist. Lihtsalt voolava duši all seismisest ei piisa (kuigi see tunne on nii hea). Selleks, et su peanahk ja juuksed oleksid õnnelikud, terved ja rasuvabad, pead oma käed korralikult külge panema ja oma peanahka päriselt hooldama. Kuluta sellele vähemalt terve minut.

7. Võta appi kuivšampoon

Lõpetuseks, kui sul on kiiret lahendus vaja, võta appi kuivšampoon, mis sisaldab sütt. “See imab kogu üleliigse rasu endasse, jättes mulje nagu oleksid just juukseid pesnud,” õpetab Sparks.

Siiski, kuivšampoon on ajutine lahendus ja seda ei tasuks kasutada iga päev, sest see võib “ummistada” peanaha ära. Pese jätkuvalt juukseid regulaarselt ja kasuta ka eelnevaid nippe, et päriselt rasust vabaneda.

Allikas: Well+Good