Olime lapsena pikad suved ja ka talvevaheajad imekaunis paigas Lääne-Virumaal. Suveööde sumedusest on selles paigas kauneid mälestusi väga palju, aga see lugu sai alguse ühel kenal juulikuu pärastlõunal, kui grupp imearmsaid inimesi pidas maha ühe orienteerumisvõistluse. Nende seas ka minu vanemad.

Tegu oli grupi professionaalsete loodusetundjatega ja sellised väikesed võistlused olid tavalised.
Algas võistlus pärastlõunal. Meie, lapsed, mängisime samal ajal omi mänge. Tõenäoliselt ehitasime järjekordset onni või mängisime ukakat. Need olid meie põhitegevused. Loomulikult käisime ka suure kambaga läbi metsa Viitna järves ujumas. Tõeliselt mõnus lapsepõlv.

Õhtu hakkas vaikselt saabuma ja esimesed orienteerujad saabusid, et kõht mõnusalt täis süüa ja muljeid vahetada. Aeg läks ja osalejad tilkusid tasapisi tagasi.

Kõik peale minu ema. Kuna ema oli väga hea orienteeruja ja füüsiliselt väga heas vormis, siis tuli tema hiline saabumine pisut üllatusena. Õhtu aina edenes ja udu laskus maale. Baasis oli juba väike ärevus.

Oma ärevust ma ei mäleta. Ju olin kindel oma emale ja hirmu tema pärast ei tundnud, aga isa ja paar teist meest olid otsustanud ema otsima minna, kui ühtäkki suveööst ilmus naeratav ema. Silmade särades.

Ema oli jõudnud märgistusi otsides raba äärde oma ringiga, kui oli näinud taamal kitseema oma pojakesega askeldamas. Pilt oli nii lummav olnud, et ema kaotas reaalsustaju ja lihtsalt vaatas ja vaatas neid. Mida aeg hilisemaks läks, seda lummavam kogu loodus oma pakutavaga oli.
Ema suutis ennast unustada, sulades loodusesse ja olles ise loodus.

Mingil hetkel ema muidugi virgus lummusest ja tajudes päikese järgi kellaaega, tuli ta tagasi täis positiivset muljeid ja hingetäidet.

See on jutt lihtsatest asjadest. Sedapuhku sumedatest suvistest asjadest, mis võivad meie igapäevaelu kas või hetkeks värvikamaks muuta. Ja meid ennastki.


Bookmark and Share

____________________________
August toob kaasa pimedamad suveööd. Möödas on kaks mõnusat suvekuud ning kindlasti juhtus sel ajal miskit, mida tahad endast välja öelda, teistega jagada. Pane kirja huvitav, kirglik või lihtsalt naljaks lugu teemal SUME SUVEÖÖ ja saada meile. Järgneva kolme nädala jooksul loosime igal nädalal kõigi jutu saatnute vahel välja Maybelline´i meigikomplekti.

Suvejutu-konkursist loe lähemalt SIIT.