Ära mine kunagi toidupoodi närimiskummita
Kõik need hõrgutavad suupisted, mis sind supermarketis degusteerimislettidel ootavad, võivad sulle lisada sõna otseses mõttes sadu lisakaloreid. Võitle enda ja tiku otsa torgatud juustukuubikute vastu, pistes juba poodi sisenedes põske värske piparmündinätsu.

Loobu läbipaistvatest säilituskarpidest
Teadlased on kindlaks teinud, et sa sööd kuni 60% vähem, kui külmikus oma lemmikampse läbipaistmatutes toosides hoiad. Super!

Anna esimene amps temale
Paarisuhtes elavad naised kipuvad oma mehe söömisharjumusi kopeerima ja kühveldavad endale rohkem ette. Kui elad mehega koos, lase tal alati esimesena eelroa ja näkside kallale asuda, nii et ta saab rahulikult ja mehiselt oma algset nälga kustutada. Selleks ajaks, kui sina kohale jõuad, polegi enam palju järel, millega end nuumata.

Joo ainult ühte tüüpi klaasist
Uuringud väidavad, et kui sa jood laiast ja madalast klaasist, siis valad endale tõenäoliselt 76% rohkem kui pika ja kitsa klaasi puhul (isegi kui klaasid mahutavad sama palju).

Serveeri taldrikule
Ära iialgi söö snäkke otse liualt või kotist. Mida iganes sa ka suhu ei pista, pane see esmalt oma kaussi või taldrikule, muidu jääbki käsi märkamatult vaagna vahet käima. Ja eelista väikseid, umbes rusikasuurusi kausikesi. Uuringud näitavad, et inimesed, kes sõid jäätist suurtest kaussidest, tõstsid endale ligi 30% rohkem ette kui need, kes kasutasid väikseid pokaale.

Loe jaanuarikuu Cosmost:
Kuum kiisu Nicole
.

• Sinu särisev
suhe 2010
.

Lõhu
oma
seksirutiin
.

• Soeng, mis aitab sul
karjääri
teha.

95 hämmastavat fakti meestest
.

Ära pugi dringitades
Pärast ühte kuni kahte drinki langeb vere suhkrusisaldus järsult ja keha lausa nõuab tasakaalustamiseks mõnda kaloripommi. Kuigi su refleksid telliksid praegu rasvase vorsti-juustupitsa, siis ignoreeri neid ja ampsa parem pärast kodus mingit madala kalorsusega snäkki.

Pärast trenni kosuta end valkudega
Inimesed ülehindavad kalorite hulka, mida nad trennis ära põletavad, ja alahindavad päevas söödud kalorite kogust. Kui oled pärast trenni näljane, võta mingi väiksemat sorti suutäis, näiteks jogurt.

Pane snäkid peitu
Hea oleks, kui sul on alati käepärast väikseid snäkke (pähklid, kuivatatud puuvili vms), mis aitavad sul vastu pidada, et sa järgmisel söögikorral meeletult kugistama ei kipuks. Aga peida suupisted silma alt ära, torka kas köögikappi või sahtlisse, peaasi, et sul ei oleks liiga lihtne kätt nende järele sirutada ja oleks vähem kiusatust neid hoobilt alla neelata.

cosmo_jaan_10
Jäta serveerimisnõud puhtaks
Kui jätad pajaroa või kanaprae pliidile ja ei serveeri neid söögilaual, neelad ilmselt sadu kilokaloreid vähem. Kui vaagen sul nina ees ei ole, on vähem tõenäoline, et sa teist või kolmandat korda toitu juurde võtad.

Joo pärast lõunasööki kohvi
Häälesta end ümber: magustoidu asemel rüüpa pärast sööki tass kohvi või teed, et sul ei tekiks himu magusa ampsu järele. See on ainult päevade küsimus, millal su keha mõistab, et pole vaja täiskõhutunnet suhkruga seostada, ja sa ei tunnegi enam nendest desserdikaloritest puudust.