1.Värviline lillede meri

Moes on puhtad värvid ja sületäis lilli üheskoos. See on selle kevade kõige kuumem kooslus. Kirjude ja efektsete kangaste puhul eelista kindlasti lihtsamaid ja selgemaid lõikeid, siis pääsed paremini mõjule.

2. Romantiline printsess

Lihtsuses peitub võlu. Kui otsustad lihtsama lõikega kleidi või kostüümi kasuks, siis
ehi seda satside ja lipsukestega. Nii lood eriti tütarlapseliku imago. Karolin Kuusik: “Selle kleidi valivad tüdrukud, kes tahavad lõpetamisel olla klassikaliselt ilusad ja naiselikud. Lihtne lõige ning meeldejääv värv — sellega on võimatu eksida.”

3.Tuules lehvivad haldjad

Mitmendat hooaega on juba trendikust kogunud pikad kleidid ning seelikud. Kui aktusele tundub selline valik liiga julge, siis õhtul lõpupeol on selline suund justkui rusikas silmaauku.
Eriti mõnusad on õhulised ning lendlevad kleidid. Mida rohkem lehvib, seda uhkem.
Karolin Kuusik: “Kõik hingelt hipid! 70nendate stiilis mustriga hõljuv kleit on pidulik, kuid ei mõju ülepingutatult glämmilt. Ja see on tore vabandus juustes lilli kanda või patsid punuda.“

4. Mõõdukalt kelmikas

Stiilne ja teemakohane aktusel on kindlasti koolitüdruku stiil. Üsnagi hea komplekti moodustavad triiksärgid kelmikate puhv- ja pallseelikutega. Hästi mõjuvad ka triiksärkkleidid oma erinevate variatsioonidega. Asjalikkust lisavad outfitile juurde erinevad detailid — kikilipsud, taskurätid, kikilipsuvööd jne.
Mari Martin: „Milleks pingutada üle? Efektse värviga ülimugav särkkleit on mõnus valik. Viimaseks vindiks lisa kihvt kikilips või pross.“

5. Metalliku sära

Alati võib panustada ka kangaste peale. Kui valid kerge läikega hõbedased või pronksjad kangad, siis on väline sära garanteeritud. Selline kangas on eriti efektne selgete joontega lõigete puhul. Mari Martin: „Metalliku säras — kui valid kerge läikega hõbedased või pronksjad kangad, siis oled üdini luksuslik ja mõõdualt kelmikas.“

6. Retro

Moes pöördutakse ikka juurte juurde tagasi. Kasuta möödunud aastakümnete lõikeid.
Šikid on seitsmekümnendate veidike hipilik look ning pikad kleidid. Viiekümnendatest on hetkel hinnas A — lõikelised seeliku-kleidisabad ning klošš. Kuuekümnendatest paatkaelused ning puhtad jooned.

Lõpumeigi osas soovitab meigikunstnik Kaia Triisa õrna ning loomulikku meiki. Moes on heledad toonid ning sellega ei ole ohtu üle pingutada. Erksama lahenduse korral paneb näo särama fuksia või oranž huul. Peaasi, et ei oleks kõike liiga palju kokku pandud.

Lõpusoengu osas soovitab Kaia Triisa pigem sassis ja lihtśat lahendust kui pingutatud rulli soengut. Pidulikkust ja kelmikust võib lisada aksessuaaridega juustes… Jää alati iseendaks, kauniks, loomulikuks ja ära pinguta üle.

Vaata inspireerivaid fotosid SIIT!
(Fotod: Ardo Kaljuvee, meik ja soeng: Kaia Triisa)