ReUse Republicu disainiturul pannakse müüki sadu unikaalseid rõivaesemeid ja aksessuaare, mille on kümned andekad Eesti disainerid armastatud moebrändide laojääkidest värskeks ja moodsaks disaininud.

Laojääkidega on panustanud Kaubamaja, Sangar, Reserved, Expressions, Shu, PTA, Denim Dream, Chicco jne. Rõivadisaineritest on esindatud Kirill Safonov, Axonova, Katrin Kotkas, Helle Kass, Diana Kurves, Anary Noorem, Silvia-Sigrid Sillaots, Signe Rank, White Kit, Bisoudoudou, JRiti jne, aksessuaarikunstnikest Helen Valk-Varavin, Mia-Marie, Arnika Salujärv, Kristel Tiidrus, Sille Sikmann.

„ReUse Republic tähendab Uuskasutuse Vabariiki, mis ei ole mitte riigipiiridel ega rahvustel, vaid väärtustel põhinev liit tarbijate, vabakutseliste disainerite, edumeelsete moebrändide ja kaubanduskeskuste vahel. Oleme omaalgatuslikult kasutama hakanud sõna uuskasutus, toomaks välja nüanssi, et ReUse Republicu raames disainitakse ümber rõivaid ja aksessuaare, mis on uued, tarvitamata, kuid on mingil põhjusel kasutust leidmata seisma jäänud. Meie disainerid päästavad selliseid tooteid prügimäele sattumast, töödeldes ja kujundades need ümber unikaalseteks disaintoodeteks. Pakume keskkonnast hoolivatele tarbijatele praktilise väärtusega unikaalset disaini hea hinnaga,“ selgitas ReUse Republicu eestvedaja Mari Martin.

Disainiturg Tartu Kaubamajas leiab aset 28. ja 29. aprillil (N-R) kell 14–20 ja 30. aprillil (L) kell 12–18.