Veel tõsisemalt tasub võtta seda, et ripsmetuši silma kandumine on ka sagedane silmapõletike ja konjunktiviidi põhjustaja. Kui aga meik korralikult eemaldada ja nahka öökreemi või vajalike toodetega hooldada, võib naha öise hingamis- ja toitumisprotsessi kergesti enda kasuks pöörata.

Isegi kui ühtegi meigieemaldajat ei ole käepärast, pole see piisav põhjus oma ilurutiinist loobumiseks. Hommikul kindlasti tänad ennast, kui õhtul mõne neist järgnevatest retseptidest kasutusele võtsid:

Meigieemaldaja kuivale nahale

Soojenda kaks või kolm supilusikatäit 3,5% rasvasisaldusega piima. Lisa pool teelusikatäit riitsinusõli ja sega hoolega. Niisuta vatipadjake saadud seguga ja eemalda meik õrnade liigutustega. Kosmeetikajäägid ja mustus eemalduvad kergemini kui mistahes poelettidel pakutava tootega.

Meigieemaldaja rasusele nahale

Sega piimapulbri hulka sooja vett nii palju, et konsistents saaks kreemjas. Kanna vatipadjakesega üle kogu näo ja kaela ning puhasta pabertaskurätiku või vatiga. Loputa leige veega ja kuivata puhta rätikuga.

Teine variant on kasutada meigieemaldusel piima, millele lisatud paar tilka mandliõli või tavalist maitsestamata jogurtit. Pärast loputa nägu hoolega, et vältida piimast jäänud bakterite paljunemist. Kodused piimapõhised retseptid on rasusele nahale palju leebemad kui muud kõrge alkoholisisaldusega meigieemaldustooted.

Silmameigieemaldaja

Üks lihtne ja väga tõhus meigieemaldaja on oliiviõli, mis lisaks muule meigile puhastab hõlpsasti ka ripsmetuši ja silmalaineri. Niisuta vatipadjake kergelt oliiviõliga ja tõmba üle suletud silmade. Pese veega. Sobilik väga tundlikule nahale ning toimib ka veekindla ripsmetuši puhul.

Oliiviõli asemel võib edukalt katsetada ka kookos-, mandli-, viinamarjaseemne- või riitsinusõliga (viimast soovitaksime segada vahekorras 1:2 mõne teise õli hulka).

Kurgi meigieemaldaja

Püreesta kergelt blenderis üks kurk ja lisa pool tassi piima. Keeda tasasel tulel 10 minutit ja lase maha jahtuda. Kasuta vatipadjakesega nagu meigieemaldajat. Säilib ühe nädala.