Koduseid venitusarmide vastaseid vahendeid saab kasutada armide ravimiseks, kuid nad on kasulikud ka muudele kohtadele su kehal, mis vajavad ekstra tähelepanu (kuivad küünarnukid, põlved, jalad, käed jne). Täiesti lahti on venitusarmidest raske saada, kuid mida varem hakata neile tähelepanu pöörama, seda suurem on võimalus, et nad muutuvad üpriski märkamatuteks.

Kakaovõi ja õlikreem

Üks efektiivsemaid vahendeid naha parandamiseks on kakaovõi, mis on ka käesoleva retsepti põhiosa. See kreem niisutab nahka, muudab naha pehmeks ja elastsemaks.

1/2 tassi kakaovõid
1 supilusikatäis nisuiduõli (wheat germ oil)
1 teelusikatäis aprikoosiseemneõli (apricot kernel oil)
1 teelusikatäis E-vitamiini õli
2 teelusikatäit mesilasvaha

Sega kokku kakaovõi (sulab 35-40 kraadi vahel) ja õlid. Mesilasvaha sulata kuumusel 60-65 kraadi (näiteks kausiga kuuma veega täidetud potis vms) ja sega vaha kakaovõi ja õlidega kokku ja sega nad hästi läbi. Seejärel vala segu õhukindlasse anumisse ja hoia segu külmas. Kasuta pärast duši all või vannis käiku.

Oliiviõli ja aloe vera

Oliivõli kasutatakse väga paljudes ilutoodetest just tema niisutavate omaduste pärast. Oliivõli võib naha niisutamiseks kasutada paljaltki, aga et saada mõjuvam toode proovi järgmist vahendit.

1/2 tassi rafineerimata oliiviõli
1/4 tassi aloe vera geeli
6 E-vitamiini kapslit või 1 teelusikatäis E-vitamiini õli
4 A-vitamiini kapslit

Kapslid on üks kergemaid viisi vastavaid õlisid saada, purusta kapsel (tee nt nõelaga auk) ja vala kokku E- ja A-vitamiini õlid, seejärel lisa oliiviõli ja aloe vera geel ning sega korralikult läbi. Seda vahendit võib kasutada kõikjal, kus esinevad venitusarmid — kõhul, jalgadel, kätel, rindadel jne.

C-vitamiin ja suhkur

Kasuta looduslikku valget suhkrut, et koorida probleemsed kohti 3-5 minutit (vastavalt venitusarmide asukohale ja naha tundlikusele tee seda protseduuri 1-2 korda nädalas) — see eemaldab kõik surnud naharakud ja ergutab uute naharakkude tekkimist. Kõige paremini töötab see kui kasutad seda duši all. Suhkrut võib asendada ka kohvipaksuga ja naha säästmiseks võib lisada neile mõlemale paar tilka (oliivi)õli.

Kui oled pesemise lõpetanud siis võta 2 C-vitamiini tabletti ja purusta need nii peeneks kui saad. Kasuta väikest kaussi, et segada kokku oma igapäevane niisutav kreem ja C-vitamiin. Kasuta saadud kreemi nagu muidugi, aga pööra rohkem tähelepanu venitusarmidele.