Millised on täna juuksetrendid?

Üks märksõna on gender fluidity ehk tüdrukud kannavad pigem poisilikke lõikusi. Näiteks üks trend on pompadour-lõikus ehk ülekammitud ja fikseeritud soeng, millele on lähenetud pisut feminiinsema nurga alt.

Värvidest on moes naked — toonid ehk mitte tugev plaatinablond, vaid pigem beežikad, nahatooni.

Kas juuste värvimisel on täna ka mingeid uudseid ja põnevaid tehnikaid, mis tasuks proovimist?

Tehnikaid on palju, tänavapildis näeme palju ombret. Uuem tehnika on juhuslike erksate värvide pähevalamine, et saad kreatiivset tulemust. Selle hooldamine ja värvi säilitamine on aga keeruline.

Kui soovid juuksevärvi värskendada või hoopis midagi uut proovida, mida tasuks kindlasti silmas pidada?

Silmas tasub pidada seda, kuidas värv sobituks sinu nahatooni ja silmavärviga. Juuksurid kogevad seda päris tihti, et klient näitab kellegi teise fotot soengust, mida ihaldab, aga ei anna aimu, et sama värvitoon ei sobi kokku just tema naha või silmadega. Nahatoon võib olla nii soe kui ka külm. Kui külmale nahatoonile soovitada sooja juuksetooni, siis nahk tundub kahvatu ega sära. Lihtne reegel on, et külm juuksetoon sobib külma nahatooniga, pannes selle särama. Samamoodi soe soojaga.

Internetis levib palju salongide erinevaid pakkumisi, kus imehinnaga juuste värvimist pakutakse. Kas see tähendab, et allahindlust teed enda juustele just värvi kvaliteedis?

Kindlasti. Salongid hoiavad tihti saladuses, millega värvivad, sest need on soodsalt saadud värvid. Ja kui saadakse soodsalt värvid, on kvaliteet kaheldav.

Kuidas teada, millises salongis kasutatakse häid ja usaldusväärseid juuksevärve/brände?

Kõige parem oleks ise tunda huvi, mis firma värvidega värvitakse ja miks need on kvaliteetsed. Ehk küsi oma juuksuri käest, milliseid värve ta kasutab. Statistika näitab, et 80% klientidest ei ole aimu, millega värvitakse. Balmain Couleur Couture’i juuksevärvisarjal on suur hariduslik eesmärk klienti koolitada ja teadlikkust tõsta. Nende koostis on juustele ja peanahale hooldava toimega, samuti toimub kogu värvisegamise protsess sinu silme all.

Kui nüüd juuksed on värvitud, siis kuidas edasi juukseid hooldada, et värv püsiks?

Kui räägime Balmainist, siis brändil on juuksehooldustooted, mis sisaldavad aminohappeid, millest koosnevad ka juuksed. Igapäevaselt on oluline juukseid niisutada. Juukseõli on kaitsva toimega, õlikiht kaitseb juuksestruktuuri ehk ei lase niiskusel juuksekarvast aurustuda.

Soovitan kasutada hooldustooteid, mis tekitaksid tervete juuste väljanägemise, sest värv püsib hästi peal just tervetel juustel. Iga kord šampooni, palsamit, üks kord nädalas maski. Väga hea on kasutada Overnight Repair Serum seerumit, mida võib ka segada juuksemaskiga, et hooldust intensiivistada. Samuti soovitan kasutda värvihooldustooteid, et säilitada oma tooni.

Kui sageli tuleks juukseid üldse värvida?

See sõltub kliendist ja tema juuste tervisest. Kui juuksed on kahjustunud ja poorsed, siis värv läheb juustest ära. Juus kasvab 1 cm kuus ehk ideaalis võiks juuri värskendada iga 4-6 nädala tagant.

Naisteka toimetaja proovis uusi Balmain Couleur Couture juuksevärve Decoris Showroomis ja tunnistas peale protseduuri, et see oli tema elu meeldivaim juuksuriskäik: