Kui vananedes tüvirakkude kogus kehas väheneb, siis loogilisim järeldus oleks neid juurde lisada. Katseid inimeste tüvirakkudega tehakse meditsiinilistel eesmärkidel inimkonna tervise hüvanguks, kuid taolised katsetused on täna veel äärmiselt vastuolulised.

Kuid teadus on leidnud uue lahenduse: taimed

Inimesed on taimi meditsiinilistel ja kosmeetilistel eesmärkidel kasutanud aastasadu. Teaduse arenedes on suudetud tavapärastest omadustest, nagu maitse või mõju, vaadata palju kaugemale. Õigemini, sügavamale — ehk uuritud seda, mida taimede rakud meile pakkuda suudavad.

Kõik algas ühest õunast!

Taimede rakud said tuntuks 2008. aastal, mil hakati uurima õunasorti Uttwiler Spatlaüber tema hämmastava omaduse tõttu. Nimelt tundus see õunasort omavat oskust end parandada, kui õuna koorele tekkis puult maha kukkudes defekt. Hiljem inimese naharakkude juures selle õuna ekstrakti kasutades tuvastati samuti kaitset andev efekt.

Tüvirakud inimese hüvanguks

Taimedes, nii nagu inimkehaski, eksisteerivad tüvirakud, mis leiavad omale sobiva roll erinevates taimeosades (varres, lehes, õies jne). Meie tehnoloogia on arenenud nii hämmastavalt kaugele, et meil on võimalik leida taimest see üks suurepäraste, meile vajalike omadustega tüvirakk ning selle kasulik mõju rakendada meile sobivasse meediumi.

Need imepisikesed rakukesed on võimsad ning neid võib kasutada üsna sarnasel eesmärkidel meie vanaemade poolt kasutatud taimedega. Tüvirakud võivad pakkuda mitmete muude seas näiteks põletikuvastast, noorendavat või antioksüdatiivset toimet. Kuid nende mõju on tuhat korda võimsam, sest nad suudavad ergutada meie oma nahas olevaid tüvirakke uuenema, tekitades seeläbi noorendava toime.

Siiski, kuigi igal taimel on tüvirakud, on leitud vähe neid taimi, mille tüvirakkude omadused meie nahal imesid teeksid. See teeb tüvirakkudega kosmeetikatooted äärmiselt hinnatuteks ja väärtuslikeks. Kõige levinumad taimed, mille tüvirakud on kosmeetikas kasutusele võetud, on näiteks Šveitsi õunad, Alpi jänesekäpp, roosid ja datlipalmid.

Proovi ka ise!

Morganna’s Alchemy on keemik Maya Hyppolite poolt loodud luksuslik nahahooldussari, mille osa toodetes on aktiivainetena kasutusel ka taimede tüvirakud. Igasse tootesse on hoolikalt valitud äärmiselt tugevatoimelised aktiivained, mis sünergias tagavad võimalikult vähese ajaga parima tulemuse.

Morganna’s Alchemy Neckcollete kreem näole, kaelale ja dekolteele sisaldab Alpi jänesekäpa tüvirakke ning aitab pinguldada õrna nahka, eriti kaelal ja dekolteel, seda niisutades ja taastades naha noorusliku välimuse.

Tegemist on hüpoallergeeniliste, parabeenivabade ja jätkusuutlikkuse põhimõtteid järgivate toodetega.

Kasutades rosena.ee dermakosmeetika e-poes sooduskoodi PIDU01, saad tootevalikut Detsembris proovida 20% soodsamalt.

Jaga
Kommentaarid