Vaata oma ripsmeid. On need lühikesed ja hõredad? Pikad ja hõredad? Lühikesed ja tihedad? Pikad ja tihedad? Pikad, tihedad ja kooldus? Lühikesed, tihedad ja sirged? Millised need ka poleks, pead sa õige tuši valimisel lähtuma eelkõige sellest, millised on su ripsmed loomulikuna. Kui need on tihedad, võid tihendavat ripsmetušši kasutades osutada endale karuteene ja saavutada tükilised ämblikuripsmed. Kui need on väga hõredad, rõhutab pikendav tušš seda veelgi jne.

On kuivemad ja märjemad tušid. Märjema tekstuuriga tooted sobivad hästi tihedate ripsmetega naistele, kuivemad neile, kelle ripsmed veidi hõredamad kui nad sooviksid. Märjad tušid aitavad rõhutada ripsmete pikkust ja eraldada tihedaid ripsmeid, kuivad on aga veidi “vahasemad” ja aitavad tuua lopsakust lühikestesse ja hõredatesse ripsmetesse.

Eraldavad* ripsmetušid on naistele, kellel on juba loomu poolest pikad ja tihedad ripsmed, mida saab tušiga eraldades veelgi esile tuua. Kindlasti ei sobi need lühikeste ja hõredate ripsmete omanikele. (* otsi tuubilt sõna defining)

Pikendavad* tušid on neile, kellele pole antud just kõige pikemaid ripsmeid maamunal. Teisisõnu, naistele, kes tahavad tuši abil oma ripsmeid pikendada ja pilku “avada”. Loomulikult pole need keelatud ka naistele, kes tahavad oma pikki ripsmeid veelgi pikemaks teha ja tõelist vau-efekti saavutada. (lengthening)

Volüümi andvad tušid on eelkõige hõredate ripsmete omanikele. Enamjaolt on need tušid pisut kuivema koostisega, aidates tekitada tihedamat efekti. Volüümitušid töötavad hästi nii lühikeste kui pikkade ripsmete omanike peal.

Veekindel ripsmetušš on neile, kes peavad olema niiskes kliimas, tegevelad spordiga või on üliemotsionaalsed ja võivad iga hetk avalikus kohas nutma puhkeda. Selle eemaldamine on pisut tülikam, kuid see-eest lubab see terve päeva (või öö) kindlalt peal püsida. On tuhandeid naisi, kes kannavad veekindlaid tušše igapäevaselt just nende eeliste pärast. Ka veekindlat tušši valides peaks pöörama tähelepanu sellele, kas see on eraldav, pikendav, tihendav või volüümi andev.

Vaata ka harja.
Pikad ja peenikesed harjad sobivad hästi pikendamiseks ja eraldamiseks, karvasemad ja tihedamad harjad sobivad volüümi andmiseks ja kummist harjakestega on kõige hõlpsam n-ö puhast tööd teha.

Tundlikele silmadele peaks valima hüpoallergeenilise ripsmetuši — nii väldid punetavaid ja vesiseid silmi. Tõsi, ideaalse tuši leidmine võib võtta veidi kauem aega ja ka valik on väiksem kui neil naistel, kes võivad oma ripsmetele panna ükskõik millist tušši, ilma et see nende silmi ärritaks.

Kes ütles, et peab valima vaid ühe tuši? Paljud meigikunstnikudki nõustuvad, et parima tulemuse saab mitut tuši kihiti kandes. Kui tahad pikki ja tihedaid ripsmeid, kanna ripsmetele esmalt pikendavat ja seejärel tihendavat tuši (aga ära lase esimesel tušil enne teise panemist täielikult kuivada, vaid tee need kaks sammu üsna järjest).

Allikas: allwomenstalk.com