Jogurt mõjub nahale pehmendavalt ja sisaldab nahka niisutavaid komponente, mis ühtlustavad nahatooni ja ei lase vistrikel tekkida. Peamised nahka hooldavad koostisained on piimhape ja probiootikumid. Piimhape eemaldab õrnalt surnud naharakud ja uuendab nahka. Probiootikumid jälle aitavad hoida eemale mustust ja aknet põhjustavaid baktereid.

Jogurtit on võimalik kõigi kasulike viljade ja õlidega lõputult kombineerida ja väga lihtne on kodus ise oma lemmikhooldus leiutada:

Jogurtimask reguleerib naha PH-taset. Kui naha PH-tase on tasakaalust väljas, siis nahk hakkab kuivama ja kortsuliseks muutuma, võivad ilmuda vistrikud. Jogurt on kergelt happeline ja aitab säilitada naha loomulikku happelist kaitsebarjääri. Kanna jogurtit puhtale nahale vältides silmi ja huuli ning jätta 10-15 minutiks toimima. Kui jogurt tundub liiga vedel, nõreta vedelikku läbi marli või riide. Tõeliselt sileda ja pehme naha saavutamiseks soovitame korrata protseduuri 2-3 korda nädalas.

Kui maski tehes peaks nahal tekkima ärritav või põletav tunne, võib sul olla jogurti vastu allergia ja mask tuleb koheselt maha loputada.

Jogurt naha enneaegse vananemise vastu — Kanna kolm korda nädalas pooleks tunniks näole järgnev segu: 3 supilusikatäit jogurtit segatud 1 supilusikatäie oliiviõliga ja avasta tõeline noorusliku naha saladus.

Teine võimas nahanoorendaja: viska jogurt koos banaani ja avokaadoga blenderisse ja kasuta segu maskina.

Jogurti puhastuspiim - sega pool tassi jogurtit 1,5 teelusikatäie sidrunimahlaga. Masseeri ringjate liigutustega näole ja loputa veega. Sama kooslust võib edukalt kasutada ka kuivade käte ergutamiseks- pista jogurt veel eelnevalt paariks tunniks külmkappi ja masseeri kätele.

Jogurtikoorija — purusta kuivatatud apelsinikoori ja sega jogurtisse. Kanna nahale 15 minutiks ja loputa.

Rahustav mask kehale — väga kuivale ja ärritunud nahale sobib hästi jogurti, oliiviõli, mee ja kurkumi segu. Vaja läheb: paar lusikatäit oliiviõli, paar lusikatäit mett, pool klaasitäit jogurtit ja näpuotsaga kurkumit. Kanna segu näole, kätele või kogu kehale, lase toimida 5-15 minutit ja loputa.

Jogurtimähis juustele — pane pool tassi või rohkem jogurtit (olenevalt uuste pikkusest) blenderisse ja sega, kuni jogurt muutub hästi kreemjaks. Seejärel tee pestud juuksed juurtest kuni otsteni jogurtiga kokku ning mässi pea rätikusse. Lase mõjuda 10-15 minutit ja pese. Seda iga nädal korrates muutuvad takused juuksed siledaks ja läikivaks -  jogurt sisaldab juuste struktuuri tugevdavaid proteiine ja piimhapet.

Jogurtipalsam — sega pool tassi jogurtit kahe supilusikatäie oliiviõliga. Kanna juustesse ja lase 15 minutit mõjuda. Pese.

Päikesepõletust leevendav mask — sega jogurtisse paar tilka kummeli eeterlikku õli ja kanna 10-15 minutiks põletada saanud nahale. Loputa.

Lõbusat jogurtiga katsetamist!