Siin on kaheksa toitu, mida Harvardi ja Yale’i meditsiinikoolides õppinud toitumisnõustaja Jayson Calton ning litsentseeritud toitumisnõustaja ja fitness kokk Mira Calton soovitavad:

1. Lõhe

See kala on täidetud D-vitamiini ja valkudega ning sisaldab ka oomega-3 rasvhappeid, mis panevad juuksed kasvama, hoides su peanaha tervena.

2. Kollased paprikad

Kollased paprikad sisaldavad peaaegu viis ja pool korda rohkem C-vitamiini kui apelsinid, mis on väga hea uudis meie lokkidele. C-vitamiin on antioksüdant, mis tugevdab juukseid ja hoiab neid katkemise eest.

3. Austrid

Tsingi puudulikus põhjustab juuste hõrenemist ja kehva peanaha tervist ning austrid on väga tsingirikkad — kõigest 85 grammi sisaldab 493% su päevasest vajadusest.

4. Munad

Munad sisaldavad oomega-3 rasvhappeid ja biotiini, mida paljud võtavad toidulisandite näol, et juuksed kasvama panna. Aga pane tähele: saladus ei peitu mitte munavalges, vaid -kollases. Liiga palju munavalget süües võid hoopis takistada biotiini kehasse imendumist.

5. Päevalilleseemned

Kõigest mõned seemned annavad sulle piisavas koguses E-vitamiini, mis parandab peanaha all olevat vereringet ja paneb juuksed kiiremini kasvama.

6. Maguskartul

Maguskartul sisaldab palju beetakaroteeni ja seeläbi ka A-vitamiini, mis hoiab peanaha tervena ja toetab seeläbi juuste kasvu. Eelista toite, mis sisaldavad palju beetakaroteeni, selle asemel, et tarbida toidulisandeid, mis võivad sisaldada liiga palju A-vitamiini ja olla seeläbi kehale toksilised.

7. Avokaadod

Avokaadod sisaldavad suures koguses häid rasvu, mida leidub looduslikult ka naharakkudes (ja mis hoiavad naha sileda ja pehmena), ja on seeläbi täiuslik ilusaladus. Tee valmis järgnev segu: lisa pisut avokaadot hapukoorele ja kanna juustesse ja peanahale ning hoia kuni 10 minutit enne, kui selle maha loputad. See aitab stimuleerida kollageeni ja elastiini tootmist.

8. Mandlid

Need viljad panevad su juuksed kiiremini kasvama ja muudavad neid paksemaks tänu kõrgele biotiini sisaldusele. Üks tassitäis sisaldab peaaegu 1/3 su päevasest vajadusest. Tulemusi näed aga juba 1-2 kuu pärast.

9. Spinat

Spinat ja teised tumedad rohelised viljad (nagu brokkoli), sisaldavad palju A- ja C-vitamiini ning aitavad toota õlisid, mis on vajalikud su juuste tervisele ja kasvule. Tulemuste nägemiseks võib kuluda 6 kuud kuni aasta, aga efekt on tõeliselt šokeeriv.

Allikas: Stylecaster