Urmas Väljaots, moeajakirjanik Pariisist:

“Seekordne Tallinn Fashion Week on varasemast põnevama kavaga seepärast, et iga päeva lõpetab, pärast erinevate huvitavate disainerite uute kollektsioonide esitlust, suurejoonelisem ning erakordsem moeetendus. Muidugi soovitan külastada Kuldnõela etendust, et imetleda feminiinset printsessishow’d Kuldnõela kategoorias ja osa saada radikaalsemast lähenemisest Hõbenõela kandidaatidelt.

Minus enim ootusärevust tekitab aga muidugi reedene MOOD 100 etendus, kus lavale tuleb terve rida Eesti Kunstiakadeemia moeosakona õppejõudude loomingut, kelledest paljudelt pole kollektsioone näinud juba aastaid. Loodetavasti on nende hulgas nii mõnigi üllataja.

Laupäevane Ivo Nikkolo 30 aastapäeva etendus on muidugi oodatud nostalgialaks — tegu oli siiski meie esimese moeloojaga, kellelt tuli omanimeline kaubamärk, mida sobis nii sisult kui vormilt Põhjamaiste kolleegide loomingu kõrvale seada. Ja seejärel muidugi tuhandete lemmikute, kindla kvaliteedimärgiga Embassy of Fashioni kolmiku oodatud uued kollektsioonid Lennusadamas.

Noorematest tegijatest ootan huviga eelkõige Jo Nurme ja Taavi Turki esitlusi.”


After Dark Couture

Kristina Herodes, ajakirja Hello! Eesti moetoimetaja:

“Moe ümber hõljub maagialoor ning vahel paistab eemalt, et need tüübid, kes õhust trende alla tõmbavad ja moelaval toimuvast aru saavad on mingi salapärane voo-doo-friigikamp. Aga lähedalt on asi palju praktilisem: igaüks, kes juba riideid kannab, võiks sama hästi selga panna midagi stiilset ja disainipitseriga vääristatut. Just Tallinn Fashion Week on ideaalne võimalus igal moehuvilisel kohaliku loomingu paremikule pilk peale heita. Ise plaanin tõsiselt aja maha võtta ning ennast moedessertidega rikkalikult poputada, midagi muud nii ilusat meie pimedates oktoobriõhtutes vaevalt leiab.

Suure põnevusega ootan Jo Nurme etendust, Kuldnõela gala ning Ivo Nikkolo 20.aasta juubelishowd. Jo Nurme loomingul on ainulaande rütm ja rahu, mis lakoonilisest disainist hoolimata on väga mõjus. 

Kuldnõela etendus on alati tõeline tippsündmus, kus koos väga eripalgelised ning silmapaistvalt head moeloojad. Nii kuldnõela kui hõbenõela nominendid on võrdselt vinged tegijad, kellest igaühe etendus ka eraldiseisvana raudselt vaatamist vääriks! 

Uutest talentidest on mulle juba ammu silma jäänud Taavi Turk, kes ootab moelavalt midagi ekstravagantset ja põrutavat, samas stiilses võtmes, seda tema loomingust kindlasti ka leiab.

Moejahimehena tasub kindlasti vaadata Piret Ilvese, Tiina by Tiina Talumehe, Marilin Sikkali ja Iris Janvier’ etendust, kust küttida kohe-kandmisvalmis moeasju oma garderoobi. Päevade lõikes on sel aastal tasakaal suurepäraselt paika timmitud: igal päeval omad pärlid ja pühapäevane After Dark Couture Lennusadamas Embassy of Fashioni talentide Aldo Järvsoo, Riina Põldroosi ja Ketlin Bachmanni ning Oksana Tanditi osavõtul paneb üritusteseeriale väärika punkti.

Kogu moenädala kava leiad SIIT!