90ndaid iseloomustasid madala vävliga teksapüksid, mille tagajärjel paljastasid paljud naised oma värvikad stringid ja mehed rohkemgi, ning poolpikad püksid, mis sobisid jalga vaid siredate säärtega supermodellidele ja tegid kõiki teisi visuaalselt matsakamaks. Moekad olid ka retro aksessuaarid nagu kalamehe-mütsid või Von Dutch logo kandvad nokamütsid ning meigitrendidest armastasid naised kõige enam sinist lauvärvi ja värvilisi triipe juustes.

Nüüd on mõned neist trendidest tagasi:

1. Sinine lauvärv

90ndate suurim ilutrend, mida armastasid kanda nii Britney Spears, Paris Hilton kui ka Christina Aguilera, kadus aastate eest areenilt, sest ühel hetkel mõistsid ka seda armastavad naised, et tegelikult jätab see neist tõbise ja kahvatu mulje.

Kui Kim Kardashian West koostöö meigikunstnik Mario Dedivanoviciga selle aga 2018. aastal oma ilutoodete kollektsiooni lisas, hakkas see naiste iluareenile tasapisi naasma. Nüüd armastavad seda näiteks laulja Dua Lipa, näitleja Lupit Nyong'o ja isegi Beyoncé Knowles.

Dua Lipa

2. Sametist dressid

Seksikas sametine Juicy Couture dressikomplekt oli vaieldamatult üks selle ajastu kõige ikoonilisem moenähtus, mida tegelikult peeti maitselagedaks, aga mida staarid nagu Britney Spears ja Jennifer Lopez väga armastasid. Kuigi lootsime, et see on üks trend, mida me enam ei näe, on suured moebrändid nagu Calvin Klein, Adidas ja Off-White selle tagasi toonud ning trendiga on kaasa läinud ka näiteks Kardashian-Jenneri klann ja supermodell Gigi Hadid.

Paris Hilton

3. Madala värvliga teksapüksid ja kõhtu paljastavad komplektid

Üks 90ndate kõige kuumemaid trende olid kindlasti madala värvliga teksapüksid ja seelikud, mis on enamikule naistele meeles kui totaalne õudusunenägu, aga modellid ja suunamudijad on seda 2019. aastast taas kandma hakanud.

Trend, mis peaaegu mitte kellegi seljas hea välja ei näe ja mida on äärmiselt keeruline välja kanda, toob esile kandja vöökohal paiknevad sangad ja kõhukese, mida naised (ja mehed) üldjuhul varjata üritavad. Moelavade megastaarid Gigi ja Bella Hadid selle pärast muidugi muretsema ei pea...

Emily Ratajkowski

4. Paljastatud aluspesu

Paris Hilton alustas 2001. aastal paljastatud aluspesu trendi ja paljud moeteadlikud naised läksid sellega veidral kombel ka kaasa. Õnneks mõneks ajaks suri see trend ära, aga kui pikka aega julgesid naised näidata pigem seda, millist rinnahoidjat nad kandsid, siis nüüd on hakatud taaskord aluspükse paljastama. Jääb vaid üle loota, et varsti pole trendikas väljuda miniseelikut kandvale noorele Parisele sarnaselt autost nii, et kogu hargivahe paljas.

5. Kalamehe/ämber-müts

Ämber-mütsid on viimastel aastatel vaikselt moeareenile naasnud ja 2020. aastal teevad nad tõelise tähelennu. Diori peadisainer Maria Grazia Chiuri saatis 2019. aata sügis-talvise kollektsiooni esitlusel modellid moelavale uhketes kleitides, peas värvikad ämber-mütsid ning staarid on sellest ajast alates seda aksessuaari armastanud. Nüüd kannavad seda pea igapäevaselt modellid nagu Kendall Jenner, Kaia Gerber ja õed Hadidid.

Ammuta inspiratsiooni:

Allikas: Daily Mail