1. Juuksed on su suurim ehe

Ei öelda asjata, et soeng kas teeb või rikub välimuse. Kui me kellegagi kohtume, siis märkame esimese asjana ka tema soengut, olgu see siis trendikas ja hästi lõigatud või luitunud ja välja kasvanud värviga. Kui ilus inimene ka poleks, kui ta juuksed on hoolitsemata, siis võtab see kohe kindlasti n-ö punkte maha. Seega vaata üle enda soeng! Kui tunned, et tahaksid paremini istuvat lõikust, siis külasta juuksurit ja küsi temalt nõu. Juuksur ei pea olema kallis, et olla hea, nii et iga rahakotiga kodanik peaks endale sobiva leidma. Kui sa lõikust ei soovi, siis kuidas oleks värvi värskendamisega? Seda võib ka kodus ise teha. Esialgu soovitame katsetada aga toonivate värvidega, mis aja jooksul maha kuluvad — nii ei pea sa vale tooni valides hiljem värvipesu eest suuri summasid maksma.

2. Küüned kauniks

Naiste puhul on iseäranis olulised nende käed — ilusa ja endast lugu pidava naise küüned on ilusti hoolitsetud. Kui su enda küüned on haprad ja nigela kujuga, siis võid kaaluda geelküünte paigaldamist — need ei pea olema pikad ja kirjud, kõige kaunimad on hoopis lühemad Prantsuse maniküüriga küüned. Kui geelküünte peale kulutada ei raatsi, siis saab ka väikese maniküürikomplektiga küüned ise korda. Leota küüsi soojas vees, määri tugevdava õliga, lükka ära või eemalda liigsed küünenahad, viili kuju endale sobivaks, kanna peale kaitsev ja tugevdav küünelakk ja soovi korral endale meeldiv värvilakk. Nii lihtne see ongi!

3. Katseta meigiga

Kui sa pole varem eriti meikimist proovinud, siis nüüd on aeg seda teha! Ei, sa ei pea endale iga päev maski ette maalima, piisab juba natukesest rõhutamisest. Natuke ripsmetušši, põsepuna ja huuleläiget teeb juba imet. Kui sul on nahaga probleeme, siis muretse endale sobiv kerge jumekas — õige tooni leidmisel aitavad sind meelsasti ilukaupluste müüjad. Sama lugu kehtib ka tumedate silmaaluste või punetava näonaha korral — siis tuleb leida endale sobiv peitekreem. Usu, juba nende paari iluvidinaga võid sa end märkimisväärselt kaunimaks muuta.

4. Kulmud korda!

Kulmud raamivad inimese nägu, seetõttu peavad need olema sümmeetrilised ja hoolitsetud. Kitku uitama läinud üksikud karvad kulmude juurest ja rõhuta kulme kulmupliiatsiga. Kui sul on loomulikult tumedad kulmud, siis on sind õnnistatud! heledamate kulmude omanikud võivad neid õrnalt pliiatsi või kulmupuudriga tumedamaks teha või ilusalongis kulme värvida lasta — muide, enamus ilusalonge pakub ka kulmude kujundamise teenust. Kui sa ei tea päris täpselt, milline kulmukaar sinu näoga kõige paremini sobiks, siis teab seda oma ala professionaal.

5. Kriitiline pilk garderoobi

Minema kõik välja veninud ja kottis T-särgid ja teksad ja botased kuulugu vaid trenni! Mis põhiline — kanna riideid, mis rõhutavad su naiselikku figuuri. Teadmaks, milliseid rõivaid kanda, pead eelkõige teadma oma kehatüüpi. Põhiline on keha proportsioonid tasakaalu saada!

Liivakell - selle naiseliku figuuri puhul soovitatakse oma figuuri pigem rõhutada kui peita. Kanna vööd, mis tõmbaks pihaosa kitsamaks ja jätaks tähelepanu õlgadele, rindadele ja puusadele. Kuna sul on juba puusad olemas, siis pole ka erilist vahet, millise seeliku või püksid sa endale valid. Samas on oluline, et need ei peidaks su figuuri. Katsu vältida kottis rõivaid ja kanda rohkem naiselikke ja liibuvaid riideid. Kui sind on õnnistatud koguka büstiga, siis püüa kanda üleval tumedaid ja all heledaid toone, viimaks proportsioonid tasakaalu.

Kanna: liibuvaid pluusid ja kleidid, liibuvad materjalid, rõhutatud vöökohaga kleidid, sirge lõikega püksid ja pluusid
Väldi: kanged ja kõvad materjalid, lohvakad riided, kõrge krae (kui sul pole just väike rind)

Pirn - pirnikujulise kehatüübi puhul on puusad ja jalad laiemad, kui piht ja õlad. Seega tuleb tähelepanu pöörata õlgadele, et need ülejäänud kehaga tasakaalu viia. Puhvis varrukad oleks üks variant.

Kanna: keha ülaosa rõhutavad ehted ja kraed, lühikeste varrukatega pluusid, pihta rõhutavad riided, madala vöökohaga või sirged püksid
Väldi: lohvakad riided, kõvad materjalid, puusi rõhutavad riideesemed

Sirge — Kui oled üpris sirge kehakujuga (õlad ja puusad on ühelaiused), siis on sinu ülesanne endale figuur ise luua. Parim nipp on rõhutada keskosa, mis on enamusel niikuinii keha peeneim osa. Keskelt vööga seotavad kleidid ja kardiganid on just sulle.

Kanna: lühikeste varrukatega või varrukateta pluusid ja kleidid, pihta rõhutavad kleidid ja pluusid, vööd
Väldi: liibuvad riided, madal dekoltee, kottis püksid ja pluusid, kitsad seelikud

Loomulikult tuleks tähelepanu pöörata ka su n-ö vertikaalsele kehakujule.

Pikk torso ja lühikesed jalad — soovid luua illusiooni pikematest jalgadest ja lühemast ülakehast

Kanna: ehted ja sallid, mis koondavad tähelepanu kaelale, õlgadele ja näole; lühikesed või poolpikad topid, pükstesse pandud särk (kui oled noorem ja saledam), keskmised või laiad vööd, sirged seelikud, sama tooni püksid ja jalanõud, kõrge vöökohaga püksid
Väldi: pikad topid (kui oled lühike), madala vöökohaga püksid ja seelikud, poolpikad püksid

Pikad jalad, lühike torso — tahad luua illusiooni pisut lühematest jalgadest ja pikemast vöökohast

Kanna: kirjud seelikud ja püksid (kui oled lühike), keskmise pikkusega aksessuaarid, heledama tooniga alumised rõivad, madala vöökohaga püksid, sirged püksid ja seelikud
Väldi: silmapaistvad esemed kaela ja rinna ümbruses, lühikesed topid, peenikesed triibud, laiad vööd, kõrge vöökohaga püksid ja seelikud

Allikas: style-makeover.hq