Niisutus on oluline

Õlid on toitvad, sisaldavad kasulikke rasvhappeid ja vitamiine, kuid neis puudub niisutust pakkuv vesi. Soovides nahka samal ajal niisutada, tuleb niisutavat osa lisada enne õli peale kandmist. Et õlid saaksid minna sügavale naha sisse, seda toita ja taastada, tuleb neid kanda niiskele nahale. Õlitades kuiva nägu või keha kulub väga palju õli ja tulemuseks on ebamugavustunnet tekitav ületoidetud nahk. Nahatüübile sobiv õli, mis on kantud niisutatud nahale, imendub minutitega ja jätab selle imeliselt pehmeks.

Kuigi niiskuse lisamine toob kasu kõikidele nahatüüpidele, on see tehnika eriti kasulik küpsemale nahale. Seda seetõttu, et vanem nahk ei suuda rikkalikke toitvaid õlisid imendada, niiskuse lisamine aitab nahka pehmendada ning õlil jõuda pealispinnast sügavamale.

Õlitamine

Loputa või pese nägu sooja veega, lisa 3-5 tilka (pumbaga pudeli puhul on kogus väiksem kui terve pumbatäis) õli sõrmeotstele ja masseeri õrnalt niiskele näole. Lase nahal loomulikult õhu käes kuivada — ära patsuta kuivaks. Õhu käes kuivades lukustab õli vee naha sisse ja see püsib kauem niisutatud.

Kiskuv nahk annab märku kuivusest. Kui nahk tundub pingul, tuleks umbes 15-20 minutit pärast esimest pealekandmist ja naha täielikku kuivamist lisada näole uuesti natuke sooja vett, patsutada suurem vesi ära ning lisada veel mõned tilgad õli. Masseerida taas õrnalt üle näo ja lasta õhu käes kuivada.

Kasutades seda niisutamise tehnikat regulaarselt õpib nahk niiskust paremini hoida, muutub pehmemaks ning vajadus mitme pealekandmise järele kaob.

Kui õli on saanud liiga palju, siis tavaliselt piisab kergest veega loputamisest.

Lillevesi niisutuseks

Olenevalt elukohast võib kraanivesi olla kare ning nahale mitte hästi mõjuda. Vee asemel on niisutamiseks parem kasutada midagi, mis aitab säilitada naha pH’d. Selleks sobivad näiteks toonikud või lilleveed.

Puhtad ja orgaanilised lilleveed on oma koostiselt õrnad ega sisalda mingeid ärritavaid aineid. Neil on neutraalne kuni veidi happeline pH, mis sobib naha veidi happelise pH’ga. Lilleveed ei häiri ega sega naha loomulikku kaitsekihti, mis tekib rasu ja higi segunemisel ning pakub kaitset bakterite eest, vaid isegi toidavad, taastavad ja hooldavad seda.

Ehtne lillevesi ehk hüdrosool ei sisalda alkoholi ega sünteetilisi essentse. Öko-sertifikaadita lilleveed on sageli tehtud sünteetilistest aroomainetest, seetõttu tuleks alati tutvuda ostetava toote koostisega. Samuti ei ole õiged lilleveed need, mida valmistades kasutatakse alkoholi. Õige hüdrosool valmistatakse vaid taimeosadest ja veest. Ainult sellisel juhul on temas olemas sügavpuhastavad, toniseerivad, tervendavad, põletikku leevendavad ja baktereid elimineerivad omadused.