1. Pese hambaid enne veinijoomist, mitte pärast seda

Punaveinis sisalduvad tanniinid haagivad end just hambakatule, mitte puhtale pinnale. Nii et mida puhtamad su hambad on, seda vähem nad veini juues määrduvad. Pärast veinijoomist hammaste harjamine on hoopiski kahjulik, sest veini happelisus muudab hambad eriti tundlikuks, nii et hammaste pesemine pärast veinijoomist kahjustab hamba emaili.

2. Joo mullivett

Joo enne omale uue klaasi veini kallamist klaasike mullivett. See ei lase veinijälgedel hammastele kinnituda.

3. Pühi jäljed ära

Pühi oma hambad pärast punase veini joomist üle niiskeks tehtud pabersalvrätiga — see on uskumatult efektiivne.

4. Söö juustu

See kooslus on juba maitse poolest ideaalne, eriti kõvad juustud sisaldavad palju kaltsiumi, mis kinnitub hammastele ega lase tanniine ligi.

5. Kasuta huuleläiget

Vaseliinipõhised huuleläiked ei lase tanniine läbi — nende koostis moodustab otsekui omamoodi barjääri. Nii et huuleläiget võiks värskendada pärast iga klaasi lõpetamist. Tavaline huulepulk kahjuks sama tööd ära ei tee.

Allikas: Woman's Day