Komeet või Rakett? arutles Anni üheksa aastat tagasi isaga veiniklaasi taga uuele kohvikule nime valides. Sabaga täht jäi peale.

Igas uue koha rajamises on ka uue maailma loomist. Paik, kus enne oli tühjus, täitub järsku eluga ning hakkab omal moel paljusid elusid mõjutama. Anni noogutab. “Kui käin Komeedis, meeldib mulle üle saali vaadata – kes seal istuvad. Näe, vanaprouad on kokku saanud, lillekesed on laual. Või võtab einet Urmas Sõõrumaa. Või söövad hipsterid veganikotletti. Võib-olla on siin mõndagi selgeks räägitud. Või abieluettepanekuid tehtud. Maian Kärmas kirjutas mulle kord, et kohtus oma mehega Komeedis. Nii tore ja ilus!”

Anni nendib, et tänusõnu on ta tõesti palju saanud. Aga materdatud on vist siiski rohkem... “Halvasti ütlemisega ei harju kunagi ära. Võiks ju olla juba koorik peal, aga tegelikult on iga kord natuke valus. Samas konstruktiivset kriitikat pooldan väga.”

Ta on üsna kindel, et Anita sündis ka selle pärast kuu aega varem, et 2014. aasta 1. septembril, kui kohvik oli rahvast tulvil, tegi üks klient stseeni 20 minutit oodatud salati pärast.

Jaga
Kommentaarid