“Selgus, et mul on haigus, mida esineb ühel inimesel miljonist ehk sisuliselt on see siis lotovõit,” muigab Eliko nüüd, kui ta tänu tõhusale ravile end juba täiesti tervena tunneb. 

2014. aastal märkas Eliko, et kosub kuidagi kahtlaselt kiiresti. Vaid poole aastaga tuli juurde 20 kilo ning kaal ehmatas juba numbriga 118. “Üritasin igati kaalutõusu vastu võidelda, katsetasin igasuguseid programme ja dieete, tegin väga palju trenni. Mitte miski ei mõjunud, kuid siiski arvasin, et eks ma olen ise ennast paksuks söönud,” kirjeldab ta. Suure šoki sai ta siis, kui ühelt ülikoolis tehtud video­treeningu salvestiselt märkas, et tema pealagi on peaaegu täiesti paljas. Kummalisi sümptomeid lisandus veelgi: kogu kehale tekkisid tumepunased venitusarmid ehk striiad, käed-jalad läksid meeletult paiste, vererõhk hüppas nii lakke, et pani pildi silme ees virvendama, karvad hakkasid kasvama seal, kus need naistel muidu ei kasva, ning päevad käisid, kuidas juhtus.

Loe ajakirja Tervis Pluss artikli tasulisest osast edasi, et mis haigusega tegu, kuidas see Elikol kulges ning mida peaks selle imehaiguse kohta teadma.
Jaga
Kommentaarid