1. Taskulamp

Tõenäoliselt on sul mingisugune taskulamp kuskil olemas, aga selle asukohta ei oska sa hetkel nimetada. Järelikult pole sellest ka kasu, kui seda tarvis peaks minema ja kui sa selle kogemata leiadki, on sel patareid tühjaks saanud. Taskulamp peaks alati olema käeulatuses ja patareid kontrollitud.

2. Patareidel töötav raadio

Looduskatastroofi puhul on raadio, mis ei vaja elektrit, ainus võimalus toimuvaga kursis olla.

3. Koduvalvesüsteem

Sina ei pea igapäevaselt muud tegema kui ühte koodi sisestama, küll aga võid end iga kord kodust lahkudes kindlalt tunda. Kui keegi üritab sisse tungida, teevad tänapäeva alarmid nii võimsat häält, et ehmatavad varga ära, ajavad naabrid vooditest püsti asja uurima ning muidugi saab teate ka juhtimiskeskus, kust saadetakse kiiresti patrull kohale.

4. Suitsuandur

Suitsuandurid on meie kodudes juba ammu kohustuslikud, aga kahjuks ei osata neid ikka veel kasutada või nende vajalikkusest aru saada. Sa võid küll arvata, et ärkad tulekahju korral kindlasti üles või tunned suitsulõhna enne, kui olukord kriitiliseks muutub, aga tõenäoliselt seda siiski ei juhtu…

5. Turvalukud elektriseadmetele

Mida rohkem on su kodus elektripistikuid, seda suurem on võimalus, et beebi oma näpud või pastaka või vardad sinna sisse topib. Lapsi kasvatades ei saa kunagi olla liiga ettevaatlik, nii et parem kindlusta kõik juhtmed ja pistikud korralikult ära.

6. Lauatelefon

Kõlab nagu eilne päev, aga inimesed kipuvad unustama, et mobiilsidevõrgud on palju haavatavamad kui lauatelefoniliinid ja see “vanaaegne” leiutis võib saada su ainsaks sidevahendiks näiteks ekstreemse lumetormi puhul.

7. GPS seadmed lastele

Tänapäeval pakuvad ka mobiilsideteenusepakkujad teenust, mis võimaldab lapse asukoha igal ajahetkel kindlaks teha. See polegi tänapäeva ohtlikus maailmas nii rumal mõte.

8. Valvekaamerad koduümbrusesse

See pole enam ainult mõisatele sobiv luksusteenus, vaid üsna mõistlik mõte neile, kes hoolivad oma vara turvalisusest.

9. Beebimontor

Ka ainult heli edastav beebimonitor tagab vanematele südamerahu, kuid tänapäeval on saadaval ka videopilti edastavad imikute jälgimisseadmed, nii et saad teisest toast jälgida, kuidas su beebi rahulikult põõnab.

10. Esmaabikarp

Kui sul pole kodus kõige hädavajalikumaid ravimeid, oled õnnetuse korral väga suures hädas. Kindlasti peaks seal olema plaastrid, sidemed, desinfitseerimisvahendid, valuvaigistid, palavikualandajad ja antibiootikumid. Esmaabikarbis võiks olla igaks juhuks ka käärid, küünlad ja tikud.