JOOGAMATT

Enamikku joogamattidest tohib pesumasinaga pesta. Pese seda õrnpesu režiimil, sest liigne raputamine ja tsentrifuugimine talle ei meeldi. Riputa matt nööri peale kuivama nagu teisedki asjad.

DUŠIKARDINAD

Kas siiamaani oled nii teinud, et kui dušikardin juba liiga määrdunud välja näeb, viskad selle minema ja ostad uue? Viska see hoopis pesumasinasse, pese (külma veega) puhtaks ja riputa tagasi üles.

KUMMIST MATID JA VAIBAD

Vannitoa kummipõhjaga vaibad, jalamatid, auto porimatid — need on tohutud pisikukogujad ja neid on nii tüütu pesta… aga õnneks on olemas pesumasin. Tee nad muidugi enne tolmuimejaga puhtaks ja kuigi nad üldiselt kannatavad tsentrifuugimist, siis kuivata need siiski parem nööri peal, et kummi tihedust mitte kahjustada.

PADJAD

Mõtle sellele, mis sinu ninast ja suust igal ööl padja sisse imbub. Enamikku patjadest tohib pesumasinaga pesta — isegi sulepatju — loe lihtsalt hooldamisjuhendit.

TOOLIPADJAD

Eriti räpaseks lähevad aiamööbli padjad. Mõned neist on küll nii suured, et vaevu mahub üks korraga pesumasinasse, aga see on seda väärt.

KODULOOMADE PESAD

Sinu kassi või koera magamisase on ilmselt umbes sama karvane kui loom ise ja ilmselt ka haiseb. Hea uudis on see, et selle võib masinaga puhtaks pesta. Vii see õue, klopi korralikult karvadest puhtaks ja viska pesumasinasse.

NOKAMÜTSID

Oled sa ikka oma kallima jooksmas käimise nokamütsi seestpoolt vaadanud? Khm. Edaspidi tead, et seda võib pesumasinas jaheda veega pesta.

SPORDIVARUSTUS

Põlvekaitsed, poksikindad, lõuakaitsmed — need on tohutud bakterikogujad, aga enamikku neist võib masinas pesta — loe enne muidugi igaks juhuks hooldamisjuhendit.

TOSSUD

Hea uudis — sa ei pea enam haisvate tossudega ringi käima. Võta paelad ära ja pese neid külmas vees. Tsentrifuugis võivad nad kokku tõmmata, nii ei lase neil õhu käes kuivada.

MÄNGUASJAD

Enamik neist on pesumasinas pestavad.  Kaisukarud (vee)karusselliga sõitma!

KOTID

Trennikotid, seljakotid, käekotid — õrnpesurežiim sobib pea igasugustele kottidele! Ainuke materjal, mille pesumasin võib rikkuda, on kunstnahk: kui on tegemist kunstnahast kotiga, loe hoolikalt hooldusjuhendit.

Allikas: She Knows