1. Fooliumiga saab pruuni suhkrut pehmendada. Kui pruun suhkur on muutunud kõvaks tömbiks, siis tasub see fooliumi sisse mässida ja panna see mõneks minutiks umbes 200 kraadi juures ahju. Kuumus teeb suhkru pehmemaks ja välja võttes on see jälle kasutuskõlblik.

2. Tee fooliumist glasuurkotike. Niimoodi saad vabalt muffineid ja piparkooke kaunistada ja sul ei ole selle jaoks vaja eraldi kotikest.

3. Muuda oma lauahõbe läikivaks. Pane küpsetusplaadile alumiinium ja selle peale oma lauahõbe. Puista nõude peale kaks teelusikatäit soola ja kaks teelusikatäit söögisoodat. Siis vala sinna peale paar tassi kuuma vett. Jäta see segu mõneks minutiks omapäi, siis loputa ja naudi läikivaid nõusid.

4. Kasuta fooliumit oma raudpannidelt ja plaatidelt mustuse maha nühkimiseks. Selle jaoks keera foolium kokku pallikeseks ja hakka aga hõõruma.

5. Kasuta seda kääride teritamiseks. Võta tükike hõbepaberit ja murra see vähemalt kolmekordselt kokku. Siis lõika seda paar korda kääridega, ja käärid on tükk maad teravamad kui enne.

6. Kaitse sellega piruka krõbedaid ääri. Pane hõbepaber piruka ümber, enne kui see ahju läheb, ja poole küpsemise pealt võid selle eemaldada. Niimoodi ei kõrbe piruka ääred ära. Kuid võid ka hoopis vastupidi teha, et panna hõbepaber piruka ümber natuke enne selle valmissaamist. Eriti siis kui on näha, et ääred küpsevad palju kiiremini.

7. Tee endale fooliumist lehter. Lehter on üks selline asi köögis, mille kohta inimesed arvavad, et neil ei ole seda vaja, niikaua kuni nad selle saavad. Siis ei kujuta nad söögi tegemist ilma selleta isegi ette.

8. Kasuta seda imelise kala tegemiseks. Fooliumisse pandud lõhekala, mis on õigel temperatuuril ahjus küpsetatud, on tõeline hõrgutis.

9. Foolium hoiab toitu soojas. Kui sa oled just ahjuroa valmis saanud, aga külalised ei ole veel saabunud, siis laota foolium toidu peale ja niiviisi püsib see päris pikalt soojana.

10. See aitab segadust ära hoida. Kui sa küpsetad ahjus midagi, mis võib voolata või pudiseda, pane suur fooliumitükk ahjunõu alla. Niimoodi voolab küpsetise sisu fooliumi peale ja saad selle pärast lihtsa vaevaga ära visata.

11. Sa saad sinna sisse kerge vaevaga pakkida nõusid, et matkama minna. Niimoodi ei lähe nõud kotis mustaks ja selle jaoks ei ole vaja ka eraldi kilekotti.

12. Seda saab kasutada edukalt päikesepüüdjana. Kui sa proovid toas taimi kasvatada, siis sea need ritta kingakarpi fooliumi peale. Foolium tõmbab ligi päikesekiiri ja soojust ning aitab seemnetel kasvama hakata.

13. Foolium on maalimise jaoks hädavajalik. Kui sa värvid kodus seinu, siis näiteks uksenupu teipimine enne värvimist on tõeline piin. Kuid kerge vaevaga võid sa uksenupu hoopis fooliumisse mässida.

14. See aitab külmutatud toidu maitset hoida. Kui soovid mõnda toitu pikalt külmkapis hoida, aga kardad, et maitse kaob, siis paki see hoolikalt fooliumisse. Hõbepaber aitab säilitada toidu autentset maitset.

15. Foolium on ideaalne abimees räpaste pannide puhul. Kui plaanid pannil teha rasvast liha, pane pannile foolium ja liha sinna peale. Peale toidu tegemist saad rasvase fooliumi ära visata ja pannile ei jää jälgegi.

Allikas: One Good Thing