Need on 7 põhilist viga, mida paljud inimesed vannituba koristades teevad:

1. Sa ei lase potiharjal korralikult ära kuivada

Sa võid ju oma poti küll harjaga puhtaks teha, aga kui sa ei lase sel peale kasutamist korralikult ära kuivada ja paned tagasi alusele, tilgub sealt must vesi anumale, kuhu sa hiljem harja korduvalt kastad. Päris vastik, või mis?

2. Sa ei tõmba esimesena tolmu ära

Hakkad vetsupotti kohe märja lapiga puhastama ja unustad enne tolmu pühkida? Tõenäoliselt teed olukorra siis ainult hullemaks ja tolm satub igale poole, kuhu see sattuma ei peaks.

3. Sa unustad koristada ka tualettpoti tagant

Mingil põhjusel kipuvad paljud inimesed koristamisel jätma potitaguse korrastamata, aga kui sa seda ei puhasta, koguneb sinna palju tolmu ja juuksekarvakesi ja potist pritsivat vett, mis hakkab ühel hetkel kõik haisema.

4. Sa ei lase puhastusspreil mõjuma hakata

Vahet pole, kas puhastad parasjagu dušiotsikut, kraanikaussi või klaasuksi — selleks, et puhastussprei efektiivsemalt toimiks, tuleb lasta sel mõnda aega mõjuda. Muidu raiskad lihtsalt toodet ja pinnad jäävad jätkuvalt räpased.

5. Sa ei kasuta rätikute pesemiseks pesupehmendajat

Me kõik tahame duši alt väljudes mässida end pehmesse rätikusse, aga kui unustad pesupehmendajat kasutada, muutuvad su rätikud kiiresti karedaks.

6. Sa arvad, et sa desinfitseerid, aga tegelikult sa seda ei tee

Söögisooda ja äädikas on küll suurepärane kombo, et loodussõbralikumalt kodu puhtaks saada, aga kui kasutad neid samal ajal, kaotab äädikas oma desinfitseerivad omadused. Selleks tasuks neid kasutada eraldi: puista söögisoodat pindadele, mida puhastada plaanid ja hõõru neid siis vee ja käsnaga. Kui söögisooda on ära puhastatud, spreita pinnad veel äädikaga üle, et kõik pisikud häviksid.

Allikas: Apartment Therapy